Tema: Re: Austri kas obuoli pyragas
Autorius: ALORA
Data: 2009-01-29 19:35:04
Manyčiau, tų štrudelio receptų, kaip ir cepelinų:) Tik paveiksliuke pirmame 
linke labai stora tešla - ji turi būti daug plonesnė, traški čia ir yra 
strudelio cinkelis. Aš, kaip negurmanė, darau taip:
  a.. pirktinė sluoksniuota tešla
  b.. 50-80 g sviesto
  c.. 100 d džiūvėselių
  d.. apie 1 kg obuolių
  e.. 100 g cukraus
  f.. cinamono
  g.. 100 g razinų
  h.. 50 g riešutų (migdolų arba lazdyno)
  i.. 1 dyydelis šaukštas romo arba brendžio
  j.. cukraus pudros

  Džiūvėsėlius pakepinti su dalimi sviesto, riešutus paskrudinti be riebalų 
ir sukapoti. Obuolius nulupti ir supjaustyti labai plonom riekelėm (su 
pjaustykle) arba stambiai sutarkuoti.
Tešlą plonai iškočioti ant virtuvinio rankšluosčio ir ištampyti, kad būtų 
stačiakampio formos. Džiūvėsėlius, obuolius, riešutus, alkogolių, cinamoną, 
razinkas ir cukrų sumaišyti ir tolygiai paskleisti ant tešlos (aš dar 
apšlakstau citrinos sultimis). Štrudelį suvynioti naudojant rankšluostį - 
labai atsargiai. Dėti į skardą sudūrimu į apačią, viršų aptepti tirpytu 
sviestu. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 35-45 minučių, pirmąsias 20 min. kelis 
kartus aptepti tirpytu sviestu.

Mes valgome su vaniliniais ledais, Vienos štrudelis, kiek žinau, tiekiamas 
su vaniliniu padažu. Nežinau, kaip austrai, bet vokiečiai štrudelį kepa su 
įvairiais įdarais - vyšnių, varškės, abrikosų