Tema: Re: Klausimas: dėl nurodymo... (elektra)
Autorius: Levas
Data: 2009-10-07 18:33:59
Pas jus (t.y. mokykloje) turi buti atsakingas asmuo uz elektros uki. Jis turi tureti atitinkama pazymejima isduota kokios tai kontoros kuri turi teise isduoti tuos pazymejimus (pvz. energetiku ruosimo mokykla, arba kogero uztenka tiesiogiai atlikti atestacija pas atitinkama pareiguna, arba jei tai didele organizacija ir joje yra aukstesnio lygio "elektrotechninis personalas" ar panasiai. Nebenatsimenu).
Tai va, ta "apziura" ir atlieka tas elektrikas. Jei tokio neturit, turi atvykti specialistas kuris turi ta elektriko lygi ir papildomai (jis arba organizacija) turi ledima tokiai veiklai.
Apziurejes jis gali parasyti koki nors papiergali kad tai padaryta. Tada jei koks mokinys tame mazge uzsipurtys ir paaiskes,kad tai ivyko del taisykliu pazeidimo, tai tas pasirases asmuo bus atsakingas...
Siaip tai dar prie to siluminio mazgo turi buti ir siluminiu mazgu atsakingas asmuo, ir gal but jis turi vesti ta apziuros zurnala kur pasirasys elektrikas.

Apie elektriko kai kuriuos popierius as cia rasiau http://www.vabolis.lt/2006/11/21/elektros-prieziuros-dokumentai/

-- 
Bye, Levas
--
http://www.vabolis.lt - elektronika ir siaip
"saugas" <saugas@no.mail.lt> wrote in message news:hai0g6$rbk$1@trimpas.omnitel.net...
> Valstybinė energetikos inspekcija prie energetikos ministerijos mokyklai parašė nurodymą, parsisiuntėme įsakymą Žin.2005 Nr.41-1321, priedą ir jo pakeitimą, 2005 Nr. 100-3735. Irašas fakte, tame nurodyme: pagal poreikį, bet ne rečiau kaip kartą per mėnesį, neatliekama šilumos punktų patalpų elektros tinklų priežiūrą. Klausimas: tai kažkoks žurnalas turi būti, kur elektrikas turėtų apžiūrėti ir pasirašyti? Kaip tai apiforminti?
> 
> Ačiū.