Tema: Teorinis ir praktinis klausimas...
Autorius: Levas
Data: 2009-09-12 21:23:52
Sveiki,

Toks grynai teorinis-praktinis klausimas. Sakysim norim pasidaryti stabilizatoriu impulsini aukstai itampai (iki 100V ar panasiai). Bet norisi kad reguliuotusi nuo zemos itampos iki daug, tipo labaratorinis maitblokis, bet ne sildytuvas.
Atmetam viska iki grynai teorines schemos kuri prikabinta. Tai stabilizatorius daznai naudojamos kompu CPU maitblokiuose, tik ten stovi kelios fazes.
Diodo pazymeta neryskiai, kaip ir nereikia- jo darba atlieka apatinis raktas. Kvadratelis su UL raidemis teisingai riboja PWMa.

Dabar klausimas, kaip parinkti induktyvuma Lx?

Taciau jau cia grynai praktinis klausimas- mes serdziu pagal markes neperkam, naudojam ta ka randam po ranka. Serdis kiek suprantu neturi uzsisotinti ir apvijos aktyvine varza kaip galima mazesne. Taciau kaip su induktyvumu? 10, 100uH ar 2mH?

Dabar paemiau gana didele baronka priviniota laido (2.8mH milihenriai) ir lygtai veikia. Bet ar veikia teisingai ir nasiai? Del nasumo tai nelabai, nes nelabai gerai stabilizuojasi. Raktu susijungimo vietoje prie induktyvumo kiek pasivirpesiuoja, taciau tai nelabai didelis triuksmas.
Kaip toliau eksperimentuoti ir arteti prie optimumo?
Geriau praktiniai patarimai, nei Mb teoriniu pdfu... :)

Siaip visos detales saltos isskyrus apkrovos rezistoriu :) Ziu kita prikabinta fotke.

-- 
Bye, Levas
--
http://www.vabolis.lt - elektronika ir siaip