Tema: Re: Benzininio vaikisko keturracio pavertimas elektriniu - Help!!
Autorius: Pauls
Data: 2009-06-15 16:00:37
>  Ten pat skelbime parašyta, kad 3 kW.
>  Radus variklį, teks pagalvoti ir apie reduktorių, nes elektros varikliai
> paprastai sukasi greičiau. Geriausia būtų rasti, kokios apsukos atitinka
> tuos benzininius 3 kW ir lyginti su naujuoju varikliu.

Na, gali būti, kad  tie 3kW skelbime marketinginiai, realiai yra kiek mažiau. Be to žmogus rašo, kad užtektų ir mažiau greičio ir galios.  
Sprendžiant pagal analogiškus vaikiškus automobiliukus (kuriuos nuomoja vaikų džiaugsmui), kuriuose būna ~7...17Ah 12...24V akumuliaturiai, ir važinėja jie taip pat iki 1 val., pradėt konstruot galima nuo ~700W, optimalu >=1,2kW

Taigi, jei vis tiek domina konstravimo džiaugsmai ir yra tam pinigučių, manyčiau galimi tokie realizacijos variantai:

1) El. variklis -tai starteris iš kokio mažesnio automobiliuko(Clio, Civic), ir didelis  (>100Ah) akumas. Reiks sukonstruoti aušinimą varikliui, apsukų reguliatorių ir (galbūt) reduktorių. Tas dalykas sunkiausiai (brangiausiai) realizuojamas, nes srovės žvėriškos per jį tekės.
2) Perki/gauni pvz. sulūžusio perforatoriaus/kampinio šlifuoklio/el.pjūklo ~1,5kW variklį ir krūvą (20vnt) 12V 7Ah akumuliatorių. Iš to gausi 240V ir 1,68kWh. Tiesa, vien akumai kainuos ~600Lt ir svers ~54kg. Reiks sukonstruoti reduktorių ir apsukų reguliatorių. Realizuojamas paprasčiau, nes srovės mažesnės.
3) Toks pat kaip (2) variantas, tik akumuliatorius gali būti 12V...36V ir priedo DC/AC keitiklis (iš kokio >=1,5kW UPS'o sinusiniu išėjimu). Apsukų reguliatorių galėsi panaudoti tą patį nuo perforatoriaus variklio. Didžiausias trūkumas - bereikalingi nuostoliai keitiklyje.
4) turbūt teisingiausias variantas, ir aišku brangiausias: 4-6 vnt 12V ~20..40Ah akumų sujungtų nuosekliai, atitinkamos įtampos ir galios variklis ir reguliuojamas DC/DC keitiklis. 

2 ir 4 variantais apsukų reguliavimas įmanomas mechaniniu perjungikliu komutuojant baterijas, bet tai nebus joms labai sveika..  

Ir dar vienas dalykas, svarbus bet kuriam iš 4 variantų - tuos akumus reiks įkraudinėti. Turėsi pasigaminti/ar nusipirkti pakrovėją (-us). Tai irgi kainuos...

Sėkmės kūryboje,

Paulius




> 
> 
>> 3. Akumuliatoriai - kokius tokiam reikale naudoja, ir jei suprantu, tai
>> noreciau gauti kokios 1 val iseiga.
> 
>  Ogi paskaičiuokim. 3 kW * 1 h = 3000 Wh. Jei automobilinis 12 V, tada
> 3000 / 12 = 250 Ah. Turėkim omenyje, kad tipiškas dyzelio akumas yra 70 Ah
> ir kiek jis sveria.
> 
> -- 
>  saimhe 
> 
>