Tema: Re: Saules kolektorius, pakomentuokit
Autorius: Levas
Data: 2009-05-31 19:26:54
1. sutinku
2. Tie moduliai gal ir tiek nekainuoja. Bet geras net  ir Kinietiskas modulis padarytas taip: Paimtas stiklinis termosas (tikrai!), jo vidus tikrai padengtas kazkokio metalo oksido nuosedom (kazkiek padeda), viduje ne paprastas vamzdis, o varinis vamzdukas- heatpipe. I pati vamzdi sildomas vanduo nepateka- sildomas vanduo (antifryzas) vaiksto tik modulio virsuje. Beja, atskiras kolbas galima "neisjungus" prietaisa nuimti. Sistema gaunasi lengva, nes viduje mazai vandens. Nebijo salcio, rodos iki -30 laipsniu (aktualu Lietuvoje). Jokio spec vamzdzio nera, yra tik kogero mazadebetinis cirkuliacinis siurblys ir keleta apsauginiu voztuvu, jei uzvirtu sistema.
3. Boileris standartinis, su dviem konturais. Geriau kokybiskas, +elektra sildomas (arba pajungimas prie katilo). Jei naudosim antifryza, tai tikrai reikia kokybisko.


Brangiausias dalykas yra taip vaidinamas "auksto" slegio, heatpipe, saules kolektorius. Nezinau ar tokius pas mus gabena. Visa kita pasidaroma buityje.

-- 
Bye, Levas
--
http://www.vabolis.lt - elektronika ir siaip
"klausiu" <alius_k@yahoo.com> wrote in message news:gvu78t$ki9$1@trimpas.omnitel.net...
> http://www.stogodanga.lt/silumos_taup.html
> ziurau i sia samata ir manau, kad laisvai galima nubraukti kelis tukstantelius nuo tos sumos:
> 1) tarpine sujungimui su banguota stogo danga - kazkokia nesamone uz 1000Lt, galima daug paprasciau prisabacint, braukiam;
> 2) specialus vamzdis du viename, nuo kolektoriu iki stoteles - smegenu pudrinimas uz 2000Lt, manau ~nieko neprarasim ir su nestebuklingais vamzdziais, braukiam;
> 3) boileris gudriu pavadinimu "bivalentinis" irgi manau vertas panagrinejimo, gerai pasidomejus dar gal ka butu galima "nuleist ant zemes".
> Na ir tada jau kazkas panasaus i teisybe gautusi,... aisku jei neuzgiedotu astronomine montavimo kaina :D Bet tada paciam butu verta pasiraitot rankoves.
> 
> P.S. tos kainos pateiktos be PVM.
> 
> Gal dar kokiu vertu demesio, "arciau zemes", sistemu esat aptike?