Tema: Re: Nuo kiek te muitas dabar skaiciuojasi ?
Autorius: NFS_Turbo
Data: 2009-01-21 17:06:16
nekomercinio pobudzio - tai reiskia kad nepirkai (gift), jei turesi saskaita, atsisek pinigine. privataus asmens siuntinys kitam privaciam asmeniui (nekomercinis) nuo 45 euru (iskaitant pasta), apmokestinamas 19% PVM +muitas pagal prekes koda, pvz elektronika is honkongo - 2.5 %.

"Shadowed" <shadowed@bk.ru> wrote in message news:gl41ua$lou$1@trimpas.omnitel.net...
> Kai ka radau:
> http://www.cust.lt/lt/rubric?rubricID=724
> 
> Visas prekių siuntas, išsiųstas tiesiai iš trečiosios šalies gavėjui Bendrijoje, leidžiama įvežti be importo muitų, jeigu prekių savoji vertė kiekvienoje siuntoje neviršija 150 EUR. Nuo importo muitų neatleidžiami alkoholio gaminiai, kvepalai ir tualetiniai vandenys, tabakas ir tabako gaminiai. Tačiau, jeigu prekių siuntas siunčia vienas privatus asmuo iš trečiosios šalies kitam privačiam asmeniui, gyvenančiam Bendrijoje, ir šios siuntos yra nekomercinio pobūdžio, o jų vertė yra ne didesnė kaip 45 EUR (160 Lt) neapmokestinant muito mokesčiu galima įvežti šiuos prekių kiekius (išskyrus iš Heligolando  salos siunčiamoms prekių siuntoms):
> 
> Tai is jabajaus galima be muito uz 150 ar 45 eur ? ten lyg ir privatus siunte... turbut... skambinau sake atsiust paypalo saskaita tai ten 76,98 USD arba 202,69 LTL... Tai 150 EUR nevirsija... bet 45 virsija...