Tema: Re: Geriausia salis investicijoms
Autorius: nu blyn
Data: 2009-06-10 15:30:59
Googlas neatejo pas mus del to, kad musu istatymai neleidzia pirkti elektros be elektros paskirtymo. Pasiulychiau iskelti i viesuma kam naudingi tokie istatymai. Jei dabar negalima parduoti elektros be skirstymo gal pats laikas pasakyti jog chia vel zaidzia privatus ir viesieji interesai ir istaisyti klaida ?

"Makauskas Vidas" <vms@centras.lt> wrote in message news:h0o783$l4j$1@trimpas.omnitel.net...
> Auris, 2009 04 15 13:25
> Taip, Lietuva prarado labai daug galimybiu prisivilioti labai stambiu korporaciju, kurios realiai ir intensyviai domejosi investuoti butent Lietuvoje, statydami gamyklas ir plesdami pramone. Taciau del nelabai aiskiu kai kada priezasciu investuotojai tiesiog isgenami is Lietuvos. Susidaro jausmas, kad investuotojai visiskai nereikalingi Lietuvai. Ilgai ieskojau atsakymo i si atsakyma. Ir neseniai gavau atsakyma is vieno gana auksto valdininko. Pasak jo, valdzia atstumia stambius investuotojus, nes bijoma, kad milziniskas investiciju srautas gali paveikti ekonomika, itin soktelti specialistu atlyginimai, dideti infliacija. Be to salies specialistu gali ir neuztekti, tektu tvarkyti ir prastinti darbo imigrantu dokumentu forminimo salygas. Tai yra valdziai tokio investuotojo atejimas reiskia daug darbo, kruvos nauju sprendimu ir t.t. ir t.t. O biudzetas paprastai is karto nepajunta tokiu investiciju naudos. Nes nori nenori, pradzioje reiktu tokiam investuotojui pasiulyti tam tikras nuolaidas, panaikinti dauguma biurokratiniu suvarzymu. Beje, cia as kalbejau apie automobiliu gamintoju korporacijas. Apie kitu korporaciju atejima esu tik girdejes, bet nezinau del ko jos pakeite savo sprendimus ir investavo kitose valstybese. 
> 
> rolandas, 2009 02 18 13:45
> Del Lietuvos ekonomikos vystymo tai turiu toki realupavyzdi su mokslininkais VU chemijos fakulteto sukureme projektai kaip isvystiti nano technologijas lietuvoje. Projektas labai konkretus komercializuoti angliniu nano vamzdeliu gamyba ir pastatyti gamykla lietuvoje produktas visiskai aukstuju technologiju ir kaina nuo 2 iki 300 euru uz grama. rinka siam produktui auga po 30 000 kartu per metus ir mes lietuvoje turime mokslininkus kurie sias technologijas jau komercializavo uzsienije. Radom uzsienio banka kuris ivertino projekta ir sutinka finansuoti puse vertes tai parasem euro projekta ir pateikem ukio ministerijei tai kaip manot koks rezultatas. Ogi kaip visada susedo penki klerkai kurie kaimo turizmo projektus vertina ar statyti pirti ir kiek ji pakels lietuvos ekonomika ir nutare nefinansuoti. Tai pakalbejom su amerikonais projekta paskaite sako kada norit atvaziuoti dirbti tai dabar ir tikim kad is ten Goodlis verziasi i lietuva nors ten elektra 20 lietuvisku centu uz kilovatvalande o kiek zinau serverynui reikia elektros o ne momenklaturininku ir paezeres pirciu.