Tema: serverio resursu trukumo analize
Autorius: Jornada Del Muerto
Data: 2011-04-28 20:07:12
Sveiki,

    Nelabai mano sritis nes esu programmeris, o ne adminas, taciau pazystamas paklause paziuret kas jo serve negerai, servas: Windows 2008 Server x64 Small Bussines (SBS), nesenai RAM padidino iki 8GB.

    Kas ten is esmes sukasi tai:
    
    SBServer  su MSSQL 2005 Express ir ju DB ;
    IIS + ASP.NET Webservice + MSSQL 2008 Standart x64 and kurios veikia sistema kuri nemazai apkrauna serveri;
    MySQL + PHP.
    Ir dar rodos jie ji naudoja kaip failu serveri....

    HDD rodos RAID1

    Kas liecia mano rekomendacijas tai as siuliau pirkti nauja serva antrai MSSQL sistemai, bet jo nuomuone sito servo pakaks...

    Mano nuomuone servas jau nepaveza kruvio, pvz. darbas su serveryje esancios duomenu bazes kopija  pas mane notebooke beveik 2 kart greiciau vyksta nei tenai, RAM irgi beveik visi 8GB isnaudoti, aplamai bet kokia programa paleidus ji letai ir startuoja ir t.t... va nesenai paziurejau tai abu MSSQL'ai pasieme po 2GB kazkur, bet tiek RAM daug paemus gal problema visai ne RAM'e, vat reiketu kazkokio tool'so  analize atlikti.

    Reiketu programos kuria pvz paleisciau parai ar ilgiau laiko ir analizuotu HDD, RAM, CPU, gal net ir Network traffika ir rezultate isduotu kokio is hardware resursu trukumas yra, ar per mazai RAM, ar HDD nespeja, ar per letas tinklas, greiciausiai tai tikrai ne tinklas, o koks nors CPU ar HDD nepaveza...  

    P.S. Kas blogiausiai kad as puikiai suprantu  kad taip nedaroma ir reiketu skaldyti tokias funkcijas bent i 2 servus, bet neturiu kaip jam tai irodyti :) del to reikia kazkokios analizes kad butu ka parodyti zmogui :) nes kaip sprogs servas, tai nusprogs viskas :)

JDM.