Tema: 24" monitoriaus rinkimasis
Autorius: Zyza
Data: 2008-07-21 03:02:33
Nusprendziau apsiziuret ka turim sitoj kategorijoj. Pagrindinis reikalavimas monitoriui - universalumas. Privalo rodyti teisingas spalvas sukalibruotas (butinai), bet ir neturetu pastebimai lagint (megstu pazaist, tiesa nesu hardcorinis fps'ininkas). Kaina tarkim kuriam laikui bus antraeilis dalykas, bet neturetu virsyt ~2500. Aisku del spalvu tikslumo reikalavimo turbut reiktu klaust o.foto, bet tikimybe rast labiau geimeri nei dizaineri man atrodo didesne nei rast dizaineri su dideliu noru geimyt ;D

Ka perskaiciau:

DELL 2408WFP - tragiskai lagina zaidziant (tiesa, subjektyviai) - vidutinis lagas apie 64 ms, dviprasmiski atsiliepimai apie spalvu kokybe (vienam belekaip giria, kitam sako kad nelabai susikalibruoja ir ypac lievai ant sRGB spalvu rezimo). 

Samsung 245T - lagina maziau nei DELL, bet spalvu kokybe tik vidutiniska. 

Samsung 2493HM - regis lagas beveik nepastebimas, taciau spalvu kokybe vidutiniska, prastesne nei Samsung 245T.

Viewsonic VX2435WM - neturi DVI (tiesa yra kabelis hdmi->dvi, tai gal ne beda), lagas tarkim puse bedos (~35 ms vidutinis), bet nesiduoda normaliai sukalibruojamas (jei tiket reviewsais, pastebimai daugokai raudonos ir melynos spalvos islieka).

NEC 2470WNX - kompetentingu review nelabai randu, bet visi sako del spalvu tai prastas kandidatas. Kazkaip drisciau abejot, bet siaip ir kaina jau nelabai maloni (biski didoka).


Gal kokiu ideju ar pasiulymu ta tema ? :)