Tema: Kino Pavasariui pasibaigus (yra SPOILERIŲ)
Autorius: zauras
Data: 2009-04-03 17:09:15
rašau šį postą dar nespėjus atvėsti įspūdžiams, o tuo pačių ir neišgaravus pykčiui.
Teko apsilankyti tik 5 filmuose, tad išsamaus palyginimo ar pilno įspūdžio nebus, tik asmeninė nuomonė:
1. Wrestler. Ką gero rado tame filme jo liaupsintojai, sunku pasakyti. Sutinku tik dėl vieno dalyko - Rourke'as tikrai moka vaidinti. Visa kita - verksmingas scenarijus, dukrelė, pas kurią tėvelis į gimtadienius neatėjo, ir t.t.  Nu, %^#& atsiprašant, tiek klišių vienam filme dar paieškot reiktų.

Po šito filmo labai užsinorėjo mesti akmenį į kino teatrų daržą. Aš sutinku - senstu, komforto poreikis kyla, nu bet gal ne man vienam šitaip.  Ir iš kur jie traukia taip suvarytas juostas? Tas pats Wrestleris taip nudrožtas, kad jausmas, lyg sovietiniais metais kolūkio kino teatre Disko šokėją žiūrėčiau. Ar ne laikas būtų pradėt kažką keist ir daugiau žiūrovui duot už jo sumokėtus litus? Ir dar, ar jums kino filme nepjauna akių grūdėtas juostos fonas, tarsi teliko sniegas?

2. Tuščias lizdas - Empty nest - neblogas ispanų filmas apie šeimos krizę. Puiki vaidyba, daug užslėptų žvilgsnių ir emocijų. Visa tai padaro filmą patraukliu pasakojimu. Gal viską pastebėti trukdė tik tai, kad filmas skirtas vyresnei auditorijai - tiems, kurie jau susidūrė su panašiais dalykais. Reikės peržiūrėt po kokių 20 metų.

3. Tyrėjas - The investigator. Neblogai sukaltas trileris/detektyvas su puikiai parinktu ir gerai vaidinančiu pagrindiniu herojumi. Filmo režisierius ir scenaristas - tas pats asmuo. O žinant, kad tai jo pirmasis pilnametražis filmas, ateityje galima tikėtis ir daugiau perlų.
Čia dar vienas minusas kino filmų žiūrėjimui bandoje. Man tiesiog nervai nelaiko, kai į salę susirenka banda snobų, kažkur paskaičiusių, kad čia bus komedija, o gal parūkiusių prieš seansą, (SPOILER)bet kai jie pradeda žvengt tuo metu, kai pagrindinis herojus sužino, kad ką tik nužudė savo brolį ir išvaro mergą lauk, tai nu nafig, aš neturiu žodžių. Lyg ir suprantu, kad eidamas į kino teatrą, turiu būt tolerantiškas kiekvieno nuomonei apie filmą, bet kitą kartą ramybės dėlei geriau žiūrėsiu namuose.

4. Camino. Nors mačiau tik 5 filmus, manau, kad šis yra vienas festivalio favoritų. Štai čia yra tikras menas, aukščiausio lygio vaidyba, nebijojimas paliesti religijos ir netgi iš jos pasityčioti. Vėl gi,  tai tik mano požiūris. Gali būti, kad religingas žmogus šį filmą matytų visiškai priešingai, bet čia ir yra  kūrėjų sėkmės paslaptis: sugebėti sukurti tokį daugiabriaunį filmą - ne kiekvieno nosiai.
Šio filmo metu reabilitavosi kino teatro paslauga (greičiausiai dėl susirinkusios sąmoningos publikos), pamaniau, kad suteiksiu jam šansų ir ateityje :)

5. Nepalikit, prašau. - Nusprendžiau, kad reikia festivalio metu atiduoti duoklę ir lietuviškam kinui. Tiesa, prisibijojau eiti po Kamino, bet po filmo nemanau, kad Kamino nematymas kažkaip būtų pakeitęs mano nuomonę.
Iki pabaigos išsėdėjau tik dėl pagarbos režisieriui (kai kurie buvo ne tokie jautrūs), kuris prieš premjerą pasakė verksmingą kalbą apie tai, kaip jis visą tai iškentėjo pats. O toliau visiškas pravalas, beprasmiai tušti kadrai, statiškos kameros, nulinė vaidyba, baisus garso takelis ir nemokšiškas scenarijus. 
Filme buvo vienintelė scena, kuri pasirodė šiek tiek įdomi - mergaitė užsikasanti smėlyje ir aplink ją grojantis dūdų orkestras - kažkur matyta? 
Visgi blogai Lietuvoje su kinu, jei tokie studentiški eksperimentai patenka į spektaklio programą.

6. Na ir festivalio uždarymas. Internetu buvau rezervavęs 2 bilietus per forumcinemas sistemą į Gogol Bordello Non-stop. Atėjęs 2,5 val. prieš filmą (reikia atsiimti 1 val. prieš) sužinojau, kad mano rezervacija jau parduota. Gerai kad Vilniuje gyvenu, nes jei būčiau iš Elektrėnų važiavęs....
Eik $&^&*%# forumcinemas.