Tema: Neblogas naujas resursas kinomanams - kinobaza.tv
Autorius: Aleksanderis
Data: 2011-06-06 08:57:06
Jei kas dar nematė ir kas moka rusų, tai rusai paleido labai įdomų ir patogų resursą kinomanams bei serialų mėgėjams - http://kinobaza.tv
Čia ne reklama ir aš nieko bendro su to tinklapio kūrėjais neturiu, tiesiog šiaip tikrai patiko funkcionalumas ir sąsajos draugiškumas. Gaila, kad tik rusų kalba.


Jei kam įdomu ir netingi skaityti, skaitykit toliau. Kas tingi - galit patys susipažinti.

Trumpai apie šį resursą - tai yra filmų ir serialų duombazė, integruota su imdb.com ir kinopoisk.ru. O kartu dar ir su daugybe trackerių - rutracker.org, lostfilm.tv, novafilm.tv ir panašiai.
Aš asmeniškai seniai tokios norėjau, o kad dar ir serialai kartu būtų - tai išvis super.

Visų pirmą pati duombazė yra su patogia paieška, bet dar galima reitinguoti filmus ir pagal jūsų įvertinimus jums siūlys kitus panašius filmus/serialus. Tačiau šito algoritmo dar nelabai supratau, ir kol kas jis manęs nelabai nustebino - bet gal, kai susirinks daugiau įvertintų filmų/serialų, jis veiks patikimiau. Taip pat galima žymėti filmus, kuriuos ruošėsi pažiūrėti ateity, kuriuos serialus dabar žiūri ir kuriuos jau matei.

Tiems serialams, kuriuos dabar žiūri ir kurių lauki naujų serijų, arba filmams kurių lauki - galima nustatyti priminimus. Šitie priminimai (jei iš tikro veikia taip, kaip paskelbta) - tai išvis kažkas neeilinio. Jie labai lanksčiai reguliuojasi - stebi pažymėtus trackerius ar kitus filmų resursus, ir kai pasirodo filmas arba reikiamo serialo nauja serija, išversta į tam tikrą kalbą (arba neišversta), reikiamos kokybės ir panašiai - jums praneša emailu arba RSS, prijungtų prie kokio nors uTorrento.

Tiesa, nemokamoje versijoje priminimų galima nustatyti tik kelis. Tačiau kas ten yra per mokama versija - kol kas nelabai supratau. Iš pradžių duoda 7 dienų trialą, o paskui rašo, kad kainos kažkiek pinigų. Daugmaž taip - "jūs mokote tiek, kiek įvertinate mūsų resursą. Mes neribojame mokamos versijos kainą nei iš apačios, nei iš viršaus." Taip kad ta mokama versija gali būti tik sąlyginai mokama.