Tema: Re: Termostatas su nuotoliniu valdymu
Autorius: Dainiushas
Data: 2021-01-22 08:04:35
jūs čia rimtai? Tokie pergyvenimai dėl vasarnamio termostato?


On 2021-01-20 18:09, marijonas wrote:
> news reader <mail@address.com> Wrote in message:r
>> Atsidaro poreikis pakeisti "paprasta" laidini kambario termostata kuris valdo duju katila kazkuo ismanesniu ir palaikanciu nuotolines funkcijas. Domina tokios galimybes kaip per interneta/SMS zinutemis/etc. pasiziureti einama temperatura kambaryje, o taip pat uzduoti norima temperatura. Patalpos nera gyvenamos pastoviai, todel ziema palaikoma 15C temperatura, o diena-dvi pries atvykstant noretusi nustatyti 22C, kad spetu susilti.Pastovaus interneto ten nera, bet is bedos galima butu pastatyti koki LTE routeri su GSM kortele. Idealiu atveju noretusi to isvengti nes kiekvienas tarpinis irenginys neprideda sistemai patikimumo. Taip pat noretusi isvengti visokio plauko "cloudu", ypac kinietisku naudojimo. Turbut geriausiai tiktu termostatas su GSM kortele, bet ar tokiu buna?
> 
> Net jei ir butu termostatas su gsm kortele, tai toki naudoti pavojinga. Jei ne is karto, tai po keliu metu jis bus pilnas saugumo skyliu. Su visa pramonine iranga pajungta per gsm modemus dabar tokia situacija.
> teisingas kelias statyti routeri su vpn, tada is telefono pasijungi prie vpn ir valdai ta termostata kaip is vietinio tinklo.
> O protingus termostatus/kontrolerius valdomus is vietinio tinklo tures kiekvienas rimtesnis gamintojas.
> Del kinu claudo - visiskai teisingai. As jau atsikandau xiomio..
>