Tema: Re: pasyvaus namo siltinimas
Autorius: Makauskas Vidas
Data: 2009-05-19 10:00:56
Dar vienas klausimas del sienu siltinimo

Termosnaige buvau atmetes del "kosmines" kainos. Grizau prie termosnaiges kai perskaiciau straipsni. 
http://www.gamo.lt/assets/Problem%20str_stat%20ir%20arch_2008.pdf 
Parodoje bandziau aiskintis skirtuma tarp REVIDA platinamos TOGA PUTA ir jau minetos GAMA vatos. Pavyko issiaiskinti tik tiek, kad GAMO kainuoja 530 lt/m3, o TOGA PUTA 350 lt/m3. 

I straipsni ziuriu kritiskai, bet TOGO PUTA panaudoti sienoms noreciau. Pavyzdziui irengciau 5cm storio kaip tai daroma siltinant su vata. Ant karkaselio deciau polistirola, kuris naudojamas betonuojant pamatus, ji tinkuociau, o i tarpa pripurksciau TOGA PUTU. Pardavejas tai atsisako daryti, nes neturi tam praktikos ir bijo sulauzyti konstrukcija. O kaip butu termosnaiges ploksciu atveju? Apdailinus nama termosnaige su 5cm tarpu ir pripurskus http://www.termosnaige.lt/index.php?inc=doc41.htm gautume pasyvaus namo siluminiu nuostoliu charakteristikas? Ar termosnaige atlaiko purskalo spaudima? 
Nuorodoje parodyta, kad termosnaiges apdaila tvirtinama ant medinio karkaselio. Vadinasi si tarpa butina uzpildyti termoizoliacine medziaga. Kadangi sia izoliacija vis dar PILNAI nepasitikiu tai deciau kokio 10cm storio minksto polistirolo intarpa