Tema: Q: pigus medžio dažymo/impregnavimo variantas (išorei)
Autorius: Kęstas
Data: 2011-08-31 10:13:32
Sveiki,

gal galite parekomenduoti ką nors pusėtino, bet nebrangaus obliuotoms dailylentėms ir neobliuotoms lentoms (namo apkalimas) dažyti? Kalba apie dažyves, neuždedančias dažų plėvelės. Maksimalios estetikos ar kokybės tikrai neieškau, tik va spalvos reikia pilkos, tiktų ir "sendinto medžio" ar pan. (žodžiu, ne geltona/ryža/ruda). Kažkodėl ji gana nepopuliari tarp gamintojų...

Meistras perša Altaxiną neobliuotoms (prieš tai niekuo netepus) ir vaškinį altaksiną - obliuotoms (prieš tai antiseptikavus Boramonu). Būtų gana pigu (tipo), bet Altaxinas neturi reikiamo atspalvio. 

Neblogą, tinkamą atspalvį turi Linosepas, bet jis truputi brangesnis ir prieš tai siūlo bet kuriuo atveju tepti antiseptiku - asepu-2 arba asepu-3 (koks skirtumas?). O jeigu tepti Linosepą be jokio antiseptikavimo prieš tai - gal kaimui būtų per akis?

Senukuose (pradžiai) pasižiūrėjau, tai yra Vivacolor Kolorex (ir Kolorex Akva, bet gerokai brangesnis) - tonuojamas pagal poreikį, yra ir pilka spalva. Kaina lyg ir pusėtina, bet irgi nuo pelėsių, neva, reikia prieš tai būtinai antiseptiku tepti.

Gal dar kas nors yra? Gal ir kokį pigų antiseptiką galėtumėte parekomenduoti (gi koks skirtumas, ar to paties gamintojo kaip dažyvė, ar kito). Kaina labai svarbu, stengiamasi maksimaliai sutaupyti, bet ir ne pardavimui daroma - gerai būtų, kad prognozuojamoje ateityje sienų perdažymu ar pan. dalykais rūpintis nebereikėtų (t.y., kad jos pernelyg nesupūtų, nesupelytų ir kad spalva neišeitų pernelyg ryškiais plėmais - visa kita tiks ;)).

Iš anksto dėkingas,
Kęstas