Tema: Re: Vandenyje stingstantis cementas/betonas
Autorius: Audrius <xkalvisx(skliaustelius_ištrinti)@takas.lt>
Data: 2011-07-16 23:10:45
> Tas gal?
> http://www.e-senukai.lt/statybos-ir-remonto-prekes/birios-statybines-medziagos/cementas/specialusis/590008950525_2.html
> 
Aha kažkas tokio, tik kaip realiai jį panaudoti? Juk pilant iš viršaus tai juk atsiskies stipriai su vandeniu ir išsiplaus....... :-(((

Aprašymas:
Ceresit CX 5 montažinis cementas naudojamas greitam plieninių bei plastmasinių elementų įtvirtinimui betone, mūrinėse sienose bei prie cementinio tinko. Tokie elementai – tai grotos, turėklai, laikikliai, armatūra, varžtai, instaliacinės dėžutės, vamzdžiai, laidai ir pan. Šis cementas taip pat naudojamas ne didesniam kaip 20 mm tarpui tarp įtvirtinamo elemento ir skylės krašto, plyšiams bei įtrūkimams užpildyti bei vietiniam vandens lašėjimui sustabdyti. Esant didesnio pločio tarpams, CX 5 mišinį reikia maišyti su smėliu.
Montažinis cementas gali būti naudojamas tiek patalpų viduje, tiek ir pastatų išorėje. Jis tinka įlinkimams užpildyti bei kampams užapvalinti. CX 5 cementas nepraleidžia vandens, todėl jis gali būti naudojamas ir betoninių konstrukcijų sandarinimui ar vietiniam vandens lašėjimui stabdyti.

Sunkioms konstrukcijoms ir mašinoms montuoti reikia naudoti montavimo mišinį Ceresit CX 15. Vandeniui sustabdyti būtina naudoti dar greitesnio poveikio medžiagą – Ceresit CX 1. Vandens talpyklų vidiniams paviršiams sandarinti patariama naudoti vandeniui nelaidžias Ceresit dangas CR 65 ir CR 166.