Tema: Re: Azuolines malkos - peilis peciui?
Autorius: kg
Data: 2010-05-14 11:39:51
O tai tas pečius skirtas tik malkom mažesnio kaitrumo, nei kad ąžuolas, 
kūrent ? ta prasme taip jo instrukcijoje parašyta ?
Ar tai tiesiog kieto kuro katilas, kurio instrukcijoje išvardytos kuro 
rūšys: malkos, anglys, durpių briketai, medžio briketai ir t.t. ?
Nes jei instrukcija leidžia kūrent anglim, kurių kaitra gerokai didesnė nei 
kad ąžuolinių malkų, tai nesuk galvos kas ką šneka
Ir beto ąžuolas tai dar nekaitriausia lietuviška malka. Skroblas iš labiau 
paplitusių kaitresnis. Iš nepaplitusių pardavime obelis, kriaušė, slyva, 
vyšnia.
Ir žinoma, kad kuo kaitresnis kuras - tuo pečius greičiau pradegs. Be dėl to 
irgi nesuk galvos. Ilgai teks laukt kol pradegs.
O tokiu atveju jei gaila pečiaus - kūrenk tarkim liepos malkom, taupyk pečių 
ir netaupyk savęs :)


kg


"Giedrius II" <giedrius2@nonameonline.lt> wrote in message 
news:hsiuvh$k5t$1@trimpas.omnitel.net...
> Sveiki,
>
> Čia vienas "buvęs malkų pardavėjas" aiškino, kad ąžuolinės malkos "ėda" 
> pečių. Sakė, kad reikia butinai maišyti su alksniu, juodalksniu, drebule.
> Ar tiesa? Gal kas turi patirties?
> Pečius - Atmos
>
> G2,5 



__________ Information from ESET NOD32 Antivirus, version of virus signature database 5113 (20100513) __________

The message was checked by ESET NOD32 Antivirus.

http://www.eset.com