Tema: Re: Q:Del silumos skaitliuku
Autorius: Makauskas Vidas
Data: 2009-03-04 08:36:24
Kai Lietuvoje budavo saltos ir atsiaurios ziemos tuomet vidutine sildymo sezono lauko temperatura buvo 5 laipsniai salcio. Turint individualia silumos apskaita, centralizuota sildyma bute gali atjungti, nepriklausomai nuo kaimynu, jeigu turi alternatyva. Pavyzdziui galan'a  ir tik salciu metu ijungti centrini sildyma. Pridedu komentara apie 4 kartus mazesni elektros galinguma naudojanti sildyma, negu visokie stebuklingi galan'ai. 

--

  RTL290 rašė: 

  Papasakosiu apie savo pigiai isirengta sildymo sistema. Ja sudaro SS oras-oras(4kw sildymo galios), ir dyelinis katilas.Kondishkes galios pakanka apsildyti mano 160 kv namuka iki mazdaug -5.Sildymas reguliuojamas savaitinio kambario ir lauko termostatu.Lauko temp.nukritus zemiau -5 sildymas ,automatiskai persijungia nuo dyzelinio katilo. Visa sildymo sistema kainavo truputis virs 5000 lt : 
  1.dyzelinis katilas ir kuro talpa 4200lt 
  2.kondicionierius 660 lt http://www.senukai.lt/index.php?&shp=1&cl=details&pgNr=&anid=000050917676 
  3.Automatika (termostatai,reles) 300 lt Taip pat dar turiu KK su akumuliacine,bet jau senokai nenaudojau. 

  Idedu linka su foto : 
  http://www.biteplius.lt/lt/2content.diary_view_my/1954828-=(229642709 

  Sildau butent ora tiesiog vidiniu bloku. Tiesiog radau tokia sekminga vieta po laiptais is kur vidinis blokas pripucia visa nama (pirmas aukstas +22, miegamieji +19), ir tuo paciu neisijaucia "skersveju".Bandem per silumokaiti sildyt vandeni- mano radiatorinei sistemai netinka.Ortakius montuot taip pat velu,- padaryta apdaila. 

--

Siame komentare i dyzelini katila reiketu ziureti kaip i centrini sildyma, kuri pasijungi tik per salcius. Bet tam reikia turetu buto suvartojamos silumos apskaita, kad nereiketu moketi uz nesuvartota centrinio sildymo siluma. 

Atkreipkite demesi, kad zmogus gailisi, kad neisirenge ortakiu. Turint ortakius, galima isirengti vedinimo sistema su rekuperatoriumi. Mazo galingumo rekuperatorius kainuoja apie 1,000 litu. 4 asmenu seimai pakaktu 40 m3/val galingumo. Butent 10m3/val reikia zmogui miego metu. Pries einant miegoti pravedini kambarius atidalius langa. Nakti tiekiamas reikiamas oro kiekis su rekuperatoriumi. Ryte vedinimas atjungiamas. Grizus is darbo vis dar turite isvedintus kambarius. 

As nesu nusistates pries galan'a. Siuo metu naktines elektros kilovatai kainuoja tiek pat kiek ir centrinis sildymas. Skirtumas tas, kad tau nereikia apmoketi uz kaimynu per langus paleista siluma, kurie apsistate savo buto sienas radiatoriais.