Tema: Dar kelios apzhvalgos/rekomendacijos
Autorius: Toxis@ze_yvil_place
Data: 2009-01-15 11:57:38
Taigi, shiuos metus pradejau "fantastishkai":) ir shiek tiek informacijos, gal kam bus idomu, apie naujas, ar beveik naujas knygas. Pradedam:

Vladimir Vasiljev, Ana Kitajeva
EINANTYS Į NAKTĮ  PFAF 445 (eridanas)

knygos mintis, o gal ne mintis, o formatas, labai idomus, jis gal labiau primena kazhkoki meilasi vykstanti rpg zhaidima (du zhaidejai+GM'as). Kai kiekvienas ish zhaideju nelabai zhino, ka dare kitas.. Turbut viska supainijau, taigi - Keistame pasaulyje su dviem saulem (raudonaja ir melynaja) keistas raganius pasamde du labai jau keistus sutverimus nuveikti dar keistesniai uzhduociai. Du keisti sutverimai, tai du vilkolakiai, ne, hm.. lietuviai neturi tikslaus zhodzhio - anglishkai tai vadinami lycaon (plachiau apie pati graikshka mita http://en.wikipedia.org/wiki/Lycaon_(mythology) ) arba tiesiog shape shifter - ka lietuvishkai imho labai sekmingai ishverte juodojoj gvardijoj - besikeichiantis:)... kur ash buvau, taigi, vartokim lietuvishka zhodi - vilkolakiai yra keisti tuo, kad vienas per melynaja saule virsta vilku, kita (taip, taip ji moteris:) per raudonaja saule virsta Karsa - kokiutais katishku padaru. Taigi, kai vienas yra zhmogus, kitas yra zhveris. dar vertetu paminet, kad kaip atlygi jie gaus atminti to laiko kai esi zhveris (mat paprastai, gyveni dienom, o ka "naktim" veikia tavo zhverishkoji puse - neturi supratimo). O ju uzhduotis - dasigaut iki akmeninio mishko, per man rods 12 dienu... Knyga turi labai daug potencialo, bet kazhkodel ji man pasirodo kazhokokia neishbaigta, gal todel, kad pradejes skaityt ir suprates pachia rashymo ir busimu nuotykiu ideja (greichaiusiai buvo taip, kad vasyljevas rasho uzh vyruko diena, kitajava uzh moterishkes, ir perduoda kitam estafete parashe savo dali.. ash buchiau dares taip, kad papasakochiau tik kur tu atsiradai ir ka matai aplinkui ir viskas:)... Turbut per didelis uzhsidegimas ir pakisho koja, knyga nebloga, skaitosi lengvai, man kazhkodel vasyljevo (jei jis ish tikro rashe ta dali:) "dalis" patiko labaiu ir skaitesi mieliau, bet labai jauchiamas kazhkoks neishbaigtumas, kazhkoks pritempimas... Ir vat sunku butu sakyt, ar rekomenduoju pirkt ir skaityt, ar ne. Veikiau taip, perskaite labai nenusivilsit, bet manau liks toks keistas jausmas, lyg bandant atsigert sapne...

Einam Toliau: 
Robert A. Heinlein
ŠLOVĖS KELIAS PFAF 446 (eridanas)

Aprashymas gerai nenuteike, didzhiakrutes herojes, paraleliniai pasauliai.. Hm.. paemiau i rankas ir pradzhia kazhkaip labai stipraii uzhkabino. Tiesa pasakius tik nesenai (trumpam numetes ja i shali ir prisedes pasiskaityt apie autoriu suzhinojau, kad chia vienas ish "Big Three of science fiction" (Asimovas Klarkas ir Heinleinas).. labai susigedau:).. na, platesnems masems jis turetu but pazhystamas bent ish starship troopers'u.. Bet bandysim rashyt, taip, kaip buchiau rashes dar nesuzhinojes apie jo autoriteta:)
Pradzhia - labai kazhkaip kabinanti, visai ne fantastine, "zhemishkoji" dalis apie kareivi po kazhkurio ish karu azijoj... O shtai nuo to laiko kai viskas persiverchia i "fantasy" pasauli knyga man pradejo gausiai nebepatikt, ish pradzhiu shtampai, keistas rashymo stilius, paskui per galva uzhvazhiuojanti dalis, kai didzhiakrute ima sokratishkuoju metodu gliaudyt heroju pasinaudodama pradedant aristotelio paradoksais ir heidegeriu ir baigiant kvantine fizika... (zhmonems nesusidurusiems nei su vienu nei su kitu, problemu neturetu kilt, chia ne eco:) tiek vystyt sexualines laisves tema... Su ishplestom akim ir pazhadeje gryzht prie jos tik baiges kita knyga, pasidejau ja atgal prie savo lovos ir chiupau sekanchia (knygos padejimas nerodo jos prastumo shiuo metu skaitau hm.. man rods 6\7\8 knygas;)

O sekanti yra 
Naomi Novak
Jo Didenybės drakonas (obuolio leidykla)
http://pigu.lt/knygos_muzika_dvd_zaidimai/knygos/jo_didenybes_drakonas?id=110201

Shia knyga vis paversdavau, paskaitydavau anotacija ir padedavau atgal jau kelis kartus, bet shi kart nusprendzhiau jei duot shansa. Kaip galima butu apibudint knyga? Hm, turbut alternatyvi istorija, arba kas butu, jei zhemeje viskas butu taip pat, tik shtai butu dar ir drakonu... Nespoilinsiu pachios knygos, bet pasakysiu, kad ji nuostabi - lengvo, labai shauniai parashyta knyga (neishvengus eiliniu lietuviu leideju lepsusu kaip cituoju "5sp8d=7" (man rods toks zhodis buvo.. ka 587 tikrai buvo.. kazhaks pamirsho klavieturos kalba pasikeist:) )... gera istorija, nors ivykiai sukasi apie drakonus, bet jie nera pagrindine mintis tikrai rekomenduoju turbut visiems, kurie nespjauna i fantastika, o jei ir spjaunat - imkit, jos ten tiek, kiek matot ant virshelio - drakonai... Istorija rutuliojasi apie Britu laivyno kapitona (napoleono konflikto su britais laikais) kur ne visai savo valia tampa jo Didenybes oro pajegu nariu... 
Knyga turi vieninteli minusa - yra daug pratesimu, o lietuvishkai ju dar nera, parashiau i obuolio redakcija, ar jie ketina ishleist pratesimus, kol kas tyla (nors ant knygos nugaros man primygtinai siulo perskaityt ir dar dvi shios serijos knygas, tik shtai problema, kad jos neishleistos....)

Tiek shiam kartui:)