Aš daug ką liečiu, pinigus irgi, bet po to rankas plaunu :) Maisto ant nemaistinių daiktų nededu. Nesakau, kad tie plastikiniai indeliai baisiai nesveika, tik visur sakoma, kad juos reikia naudoti tik kartą. Paskui išmesti. Stiklinius galima naudoti daug kartų. Mano atveju - aš išsitraukusi iš šaldiklio pasigramdau tiek uogų, kiek man reikia, kitas atgal padedu. Iš plastmasinio indelio gramdant jis prasiduria. Vien dėl to man stikliniai geriau. O kur dar ekologiškumo pliusas. Virdulyje kaitinimo elementas aišku, metalinis, bet pats virdulys stiklinis. Man maloniau nei vien iš metalo. Plastmasinio nė už ką neimčiau. Kaip ir plastmasinių (tefloninių) keptuvių. Šiaip metalą (nerūdijantį plieną) laikau ekologiška medžiaga. Priešingai nei aliuminį. Iš ko stiklainių dangteliai pagaminti? Iš kažkokio metalo, nežinau kokio. Šaldiklyje maistas prie jų nesiliečia, juk rašiau, kad pilnų stiklainiukų nepripilu, šaldama masė plečiasi. Šiukšlių į sąvartyną labai mažai metam. Kas įmanoma - rūšiuojam, maisto atliekas kompostuojam, popierius sukūrenam. Šiukšlių maišai, tikiuosi, gaminami greit suyrantys.