Tema: Re: Dingsta internetas.
Autorius: Makauskas Vidas
Data: 2009-02-18 12:07:46
>> 4. suveikia trojanas (antivirusines legalus NOD'ai)
> Kai dirbom ten pat, turejau panasia problema, du kompai uztrojaninti
> savo trafficu i intera uzkimsdavo slanga ir interas smigdavo. Pasileisk
> ant suskes iptraf ir paziurek kas vyksta ant jos interfeisu.
> 
Labas Robertai,

Pati pirma prielaida ir buvo ta. Todel pasileidau iptraf'a 'promiscious' modeje, bet nieko nepamaciau, nes visi kompai iseina i interneta tiesiai per routeri, aplenkdami serveri. Daug nesigilindamas meciau ir instaliavau nagios. Bet ir vel neradau, kad su juo galeciau gauti statistika kiek kuris lokalus kompas apkrauna routeri. ntop taip pat veikia tik serveryje.
Daugiau neieskojau ale sniferiu su lokalaus tinklo apkrovimo statistika. Ispejau viena internauta, kad jo kompas uzlauzia tinkla ir reikia perinstaliuoti be administratoriaus teisiu. Bet niekaip nesutinka. Tai kol kas viskas tvarkoje, bet ateityje reiketu paruosti koki nors sniferi monitorinimui. Ka patartum?

Vidas

Is tikro siam reikalui gal patogiausias butu iptraf'as. Kaip tik turiu archyvini suse's kompa. Ar tik nebus taip, kad 'promiscious' nedirba kaip tikiuosi todel, kad kompai su routeriu pajungti per 2 vnt. kaskadiniu switch'u per 100 portus, o suse's kompai ikisti i vieno is svitcho turimus gigabitinius portus. Abu svitchai trend'ai po 24 portus.