Tema: Q: 'biudzetine' 50" plazma - svarstyti ar geriau pamirsti?
Autorius: starkus
Data: 2010-02-19 18:40:43
Parduotuveje demesi patrauke Panasonic 50" C10 plazma, o visai vidine ramybe sujauke atradimas skelbimuose, kad 2700-3200Lt ribose gaunasi kokie 3 Panasiaus ir gal +- tiek LG modeliu. Tokie dickiai uz toki biudzeta labai veda ing sugundyma, tai reiketu paprotinimo.
Ziurima C-gates kabeline, tokio TV proga butu pajungta ju skaitmenine, dar ziuriu paprastus DVD. Siaip esu 'tingus', paprastas ziurovas (kabeliu ir formatu kruvoje nesiknisu, ka reiskia 'torrentai' nezinau, zaidimu konsole nenumatoma).
1. Ziurima butu 2-3m atstumu. Atsizvelgiant i sita ir i auksciau pamineta, linkstu link to, kad esu ir matyt ilga laika busiu SD klientas, taigi HD-ready turetu uztekti. Ar taip? Jei ne - pirkinio klausimas atpuola, nes iki full HD biudzeto nepritempsiu.
2. 'Susimazinti' iki navarotnesnio 42" irgi nenoriu - kazkaip susidare ispudis, kad size visgi matters, ir paragave daugiau mazesniu nebenori. Taigi kalbam tik apie 50".
3. Tai visgi tie didieji biudzetnikai jau rodo, ar nelabai? Kiek paciam akis uzkliuvo, tai kontrastas pvz Panasonic pigiuju 1:20,000 vs 1:40,000 geresniuju - kiek tai juntamai blogiau/geriau? I ka dar ziureti nezinau, bet patirtis sako, kad 2x ar net 10x skirtumai digital skaiciuose nebutinai reiskia panasu skirtuma ir vaizdo suvokime.
As suprantu, kad kalbant apie entry-level visada bus balsu, jog 'siek tiek pridejes gausi geresni daikta' arba 'truputi palaukes uz ta pacia kaina gausi geresni daikta', bet siuo atveju man rodos, kad 'siek tiek' pridejimas yra bent 1000Lt, ko sau neleisiu, o 'truputi palaukti' galima sekmingai visa gyvenima, nes mandresniu naujoviu bus ir bus. Kita vertus, geriau jokio daikto, nei brangus prastas.
Na cia pats sau taip netiketai susikuriau 'impulsyvaus pirkinio' problema - nusvieskit, broliai kurmiai. Iki siol metus gyvenau be teliko...