Tema: Re: Slovakija 2008m
Autorius: Jonas Sergejenka
Data: 2010-07-01 19:23:28
Mm, sorry, nepagalvojau, maniau - užteks bendrų vaizdelių :)
Kad nepersiuntinėti iš naujo - surašau čia.

1. Aukštieji Tatrai, valgymas pakeliui į Slavkovski Štit. Tolumoje matosi slėnis, Poprado priemesčiai. Musė į kalną su mumis nekopė - radom jau vietoje.
2. Vaizdas nuo tarpinės apžvalgos aikštelės. Viršukalnių pavadinimų nepamenu, kiek dešiniau (nesimato fotkėje) - Lomnicky Štit (kur į smailę tik keltuvas berods kas 50 minučių kelia, ir kainuoja gal 80-100Lt žmogui).
3. Pakeliui į Slavkovsky Štit. Čia tas tarpas, kur visa kalno plokštuma nusėta rieduliais, o žemaūgės pušelės jau baiginėjasi, ir vėliau bus tik žolyčių lopinėliai.
4. Dar vienas vaizdelis nuo ten pat. Kairėje - Lomnicky Štit, matosi vidury kalno "trasa", kuria galima nueiti iki "balno" (kažkoks ežeras vidury kalno - nuo jo iki Lomnicky smailės tik keltuvu). Dešinėje berods matosi miestelis Tatranska Lomnica.
5. Kita fotkė - nuo Slavkovsky "balnelio" kažkokio, iki kurio teužsilipom, pazūminau į žmogeliukus. Aukštis ten apie 2km gal, realiai nepamenu.
6. Trys kalnai - pagal žemėlapį pažiūrėkit, kaip vadinasi. :)) Kairiausias - Krivan (į kurį norėčiau užkopti, trasa apie 9-10 val.).
7. Ohnište plokščiakalnis Žemuosiuose Tatruose, fotkinta nuo "balno", iki kurio reikėjo ~2.5 val figarinti elementariu žvyrkeliu pro kažkokią kalnakasybos vietą.
8. Vaizdelis nuo Ohnište viršūnėlės, aukštis apie 1500m, nuotraukos centre yra kiaura "skylė" kalne, pro kurią šviečiasi dangus su medžiais, bet iš čia nesimato. Didžiausia skylė yra Ohnište Oko, bet iki jos nenuėjau - dar apie pusvalandis kelio (o laiko aš neturėjau).

Fsio, iškeliauju poryt, tai daugiau gal ir nespėsiu papasakot.




"PetrasM" <mpet@delfi.lt> wrote in message news:i0icol$lu8$1@trimpas.omnitel.net...
> mjaa, vietoves butinai, nes rugseji Slovakija laukia pakeliui, o vaizdai 
> grazus.
> 
> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message 
> news:i0i522$bvi$1@trimpas.omnitel.net...
> > reikejo mest su pavadinimais kas kur... :)
> >
> > "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message 
> > news:i0ht3c$upm$1@trimpas.omnitel.net...
> >> Keletas nuotraukų. 
> 
>