Tema: Re: re:Reiktu patarimo apie palapine
Autorius: offline
Data: 2009-07-25 23:06:14
"twin" <fightingdub@gmail-taskas-com.spamui-ne> wrote in message news:h4flrc$kfd$1@trimpas.omnitel.net...
> Ieskau sau dabar dvivietes palapines, pagrinde trekinimui, kartais su
> dviraciu pasiimti. I aukstus kalnus nepretenduoju, bet noretusi, kad
> nuo didesnio vejo nelinktu.
> Svoris 1.5-2kg., Geriausia su dviem iejimais, free standing
> konstrukcijos.
> biudzetas 200-300euru.
> Kokiu patarimu butu?
> Nesiorentuoju vien i Lietuvos rinka.

Hmm..kažkaip orientuojiesi į ypatingai lengvas palapines. na tokias daro CAMP, tiappogi yra MSR'o  HUBA HUBA ir HUBA BUBA. kaip ten jų naudojimas tai fig znajet. MSR'o sturktūra labai jau savotiška. CAMP'o atspatuajs lietui neypatinga (deklaruojamas). bet nekalnam tai manau apbiejų per akis. o jeigu perkant nelietuvoj (šnekant apie MSR) tai gal ir kainos būtų pigesnės. CAMP'as nebent internete kažką turi pigesnio.
Ant lietuvos yra dar HUSKY laitweitiai. man susdarė neblogą įsžūdį jų gaminiai (neįspūdingi, bet labai neblogi), jeigu bandant pirkt nelietuvoj o internetu, tia gla ir kaina bus geresnė. nes dieny, toj pačio slovakijoj, tai nekažką pigiau...nebent akcija kokia...

> Niekada neturejau palapines, kuri statosi pirmiausia isore, poto
> vidus, ar patogu? Kad lietui lyjant-privalumas, aisku, o bendrai
> paemus?

yparičio reikalas. daba turiu dvi palapines, kurios statosi pirma išorė (arba visa kartu, jeiug vidus prisegtas laikomas).
kiekviena  turi savų pliusų ir minusų. man asmeniškai labaiu prie širdies, kur statosi pirma vidus (bet protingia padaryta, kur prisisega kabliais o ne  verti reikia), džiovinimas jų paprastesnis. o per lietų, tai nepasakyčiu akad ten achty prilyja, nes dviese statant, tai ten minučių reikalas pastatyti,. man asmeniškia kur išorrė statosi pirma pastatyti užtruna tikrai ilgiau, vien jau dėl būtino lankų vėrimo.
pparastuose žygiuose sakyčiu ajokio skirtumo kokia konstrukcija. o žygiuose su tam tikra specifika, jau viena arba kita konstrukcija tuir savo privalumų arba trūkumų.