Tema: Re: Z -KAL
Autorius: Kestas
Data: 2009-11-04 19:16:34
>  Iš kur tada atsiranda geriausi Europoj krepšininkai, jeigu treneriai blogi 
> ? Iš to pačio kiemo.
>  Visas šitas sapaliojimas tik panikos skleidimas

tai nieko nekeicia (mano poste). 
faktas, kad turime labai auksto lygio kiema ir jo trenriai nera blogi (olimpiniai sidabrai, Europos auksas), bet ir tie patys treneriai pastoviai kalba, kad vyru krepsinis - tai anaiptol ne jaunimo (ir tuo labiau ne vaiku)... jeigu krepsininkui reikia laiko persiorientuoti, tai treneriui - ne? aisku, jeigu treneris pats ka tik sporbacius ant vinies pakabines, tai jam gal isviso nieko nereikia - eina ir treniruoja rinktines, klubus, ane? nesuprasi, ko ten visokie dundukai 6 metus aukstosiose studijuoja, kad treneriais tapti. taigi va, pazaidziau pats, turiu "galva" (suprask, mazdaug vidutini intelekta, kas sporte yra tikrai neblogai), arsumo, charizmos - busiu treneris. 
o panikos nebutu, jeigu mes matytumeme skirtumus tarp treneriu, o ne ziuretumem i amziu, isvaizda, akcenta, dar kazka.. dabar gi vertiname subjektyviai. dar sugebame suvokti, kad Mazucio pastatymas pirmu izaideju yra nevykes sprendimas, bet toliau - nieko. kodel ta komanda taip sh****ai zaidzia ir ka daro ne taip? niekas nepaiskina. "prastokai puoleme, pasyviai gynemes, imeteme maziau uz priesininkus, aiskinsimes, kas ivyko" - vat ir visa analize. net NBA transliacijose zymiai daugiau analizuoja nei musu a'la krepsinio salyje. pas mus ziurovas suzino, kad gynyba gera, jeigu priesininkai nepataiko. o kokia ta gynyba? biesas zino. puolimas geras, jeigu ikrito, o koks derinys? net neklauskit, cia tik treneris zino ir supranta, ka jau ten koks komentatorius ar krepsinio "analitikas". na, dar zaidejai zino. bet jie niekada nepasakys, toks profo kodeksas - berti atsitiktines raktiniu zodziu "gynemes", "puoleme", "nesiseke", "pataikeme" ir "komanda" kombinacijas be jokios informacijos.. 
tiesa, dar mes suvokiame tiek, kad, tarkim, Sireika "minkstas", o Kazlauskas "kietas". vieniems atrodo, kad reikia kietos rankos, o kai si susimala - imam minksta, tegul leidzia zaidejams pasireiksti. gilu! musuose realiai labai mazai aiskinama krepsinio teorija (arba jos tikrai nera ;)). na, neesme.. as pries Kemzura nieko neturiu, galejo buti ir blogiau.