Tema: Ats.: zalgirio bedos
Autorius: Marimaras
Data: 2009-02-20 08:38:45
kazin ar Lr sustipres zenkliai finansiskai - tiek vieno klubo, tiek kito klubo remeju veiklos dubliuojasi ir kazin ar lr'a rems vienu metu konkuruojantys bankai, konkuruojancios alaus daryklos ir panasiai.  O pajamos uz bilietus isvis sumenks - i lkl/bbl (isskyrus rungtynes su zl) vilniaus klubo gerbejai nevaiksto, lieka tik europos turnyrai, bet ir ten siemet neispudingi ziurovu skaiciai - su eurolyga situacija pageres, bet tai bus tik 5-8 rungtynes per sezona. 

kitas dalykas - klubo politika. ZL i savo komanda buvo surinkes beveik visus geriausius tuo metu Lietuvos krepsininkus - isskyrus turbut Saboni, Karnisova ir Ilgauska, pridejo kelis legionierius ir pasidare normali komanda. Ar Lr'as pajegus tai pakartot - abejoju. Pinigu nera tiek, kad butu galima ipirkt bent jau kelis rinktines svarbesnius zaidejus, todel lieka vietine rinka arba legiono importas: Macabio variantas - vienas kitas zaidziantis zydas ir kruva importo, arba Partizano variantas - vienas kitas legionierius ir vietiniai zaidejai.

 Lr'as jau senokai be konkurencijos renkasi zaidejus is LKL klubu - ZL'e paskutinis is kitu LKL'o klubu buvo Darjusas, bet rezultatas su vietiniu zaideju Lr'e paauginimu nestebuklingas. Javtokas ir Jasaitis buvo paskutiniai is jaunu zaideju ilgeliau zaidusiu klube ir jame uzaugusiu, o vietoje ju nauju issikirianciu zaideju neatsirado: Jomantas, Lukauskis, Petravicius - geri pagalbiniai zaidejai, bet tokio lygio lietuvio ir reiksmes komandai kaip buvo 99 Zalgiryje Stombergas dabartiniam Lr'e nera ir po Siskausko-Macijausko laiku taip ir neatsirado. Neatsirado, nes svarbus buvo rezultatas - noras pasirodyt eurolygoje, ulebcupe ir pan. - dabar, kai nebus vietines konkurencijos klubas gali bandyt apsaudyt jaunima, bet zinant klubo valdzios ambicijas ir ziurovu poreikius, abejoju, kad bus uzsiimta auginimu. Dar vienas rezervas Lr'ui - Kauno krepsinio mokyklos ir komandos - jose nemazai jaunimo rinktiniu zaideju ir kandidatu, galima bandyt daugiau ten zaidzianciu zaideju prisiviliot i savo komanda ar sistema.

99 po pergales eurolygoje ZL buvo papuoles i panasu pasirinkima - pinigu nera daug, vietiniu zaideju, kurie gali zaist auksciausiam lygyje skaicius ribotas, o pergaliu norisi visiems - atsirado didele virtine legionieriu ir buvo atsisakyta jaunimo (tu paciu Siskos ir Maco). Kaip pasielgs Lr'as - nezinau, bet reikia ieskot sprendimo, kaip suderint jaunimo auginima ir rezultatus. Su jaunimu i eurolyga nera ko eit - siemetinis ZL pavyzdys ar senesnis Partizano pavyzdys  ta aiskiai parodo, o rezultatams pasiekt vistik reikia laiko ir nemenku pinigu: be pergaliu susidomejimo tikrai nebus. Didzioji dalis "sirgaliu" norim tai pripazint, ar nenorim domisi tik tada, kai galima parekaut "mes laimejom".

tad reziume - rytas be zl gal ir nesusilpnes, bet nesustipres tiek, kad galetu galvot apie rimtesnius pasiekimus  eurolygoje. Bus vidutiniska komanda, mazdaug dabartinio partizano ar makabio lygmens.


"JK" <nom@il.lt> parašė naujienų news:gnk4mr$d23$1@trimpas.omnitel.net...
> o EL? BBL (beje Baltijos saliu komando labai sustiprejo paskutiniu metu)? Be 
> to  - Zalgiris juk pasieke aukstumu, neturedamas jokios svaresnes 
> konkurencijos nei LT nei Baltijos salyse. Taip kad tikrai nesusilpnes 
> Lietuvos Rytas jei nebus Zalgirio. Turiu omeny pries tai issakytas mintis.