Tema: Notarai. Griztant prie temos
Autorius: Gintas
Data: 2013-01-29 19:23:45
kazkada rasiau cia, kad suerzino, kai notaras uz sablonine sutarti, parduodant garaziuksti, nepraejus padoriam menesiui nuo jo pirkimo, vel paprase maksimalios sumos uz sutarties parengima-100lt. Kadangi tai kiek suerzino-nusiunciau siek tiek teksto i Teisingumo ministerija ir i Notaru rumus. Gavau pasirasytus miglotus atsakymus, kad notaras nenusizenge (!), taciau imti maksimalia suma galejo tiktai tuo atveju (!), jeigu sutarciai ruosti butu sugaises daug laiko ir darbo sanaudu. Mura kazkokia ir tiek. Juk sutartis-zodis zodin, isskyrus pirkejo pavarde. 
 Finalas-nuo paskutines sutarties tvirtinimo praejus 6men, siandien maloniai buvau paprasytas ateiti pas notara (blogiuko kolega, kaip nekeista) ir atsiimti savo permoketus 200lt. Nuskambejo netgi atsiprasymas. Turiu vilties, kad nors trumpam, gal maziau lupikaus.....

P.S gal ir tarp notaru yra neoficiali herarchija. O gal siaip-vienam kuriam priklauso pats pastatas, tad jaucia daugiau atsakomybes. Ale pinigus grazino kitas notaras ir nuskubejo skanuoti ir siusti mano parasa del pretenziju nebuvimo i notaru rumus.