Tema: Darbo kodekso viršenybė?
Autorius: lasaZ
Data: 2011-11-16 19:04:06
Sveiki,

vienas žmogelis gavo darbą ES kontoroje, bet situacija ten įdomi - darbo sutartis angliška (tipo pagal anglišką teisę), daug kas neatitinka lietuviško darbo kodekso (ypač atleidimas ir kompensacijos), darbo sutartyje nurodoma, kad esant kokiem nors neatitikimams vietos įstatymams, viršenybę laiko vietos įstatymai. Lietuvos teisė kaipo tokia neminima, tiesiog rašo apie vietos įstatymus (local law). Darbo vieta nurodoma "home office", kontora sako, kad registruojasi LT mokesčių mokėtojų registre ir mokės visus darbo pajamų mokesčius pati (ir ko gero tai darys, nes yra didelė ir įstatymų laikosi).

Viena kas tam žmogeliui neaišku - kaip jam įsitikinti, kad šitoje situacijoje jis bus ginamas lietuviško darbo kodekso, net jei sutartyje visai ne pagal jį?

Aš pamenu, kad kažkada čia buvo panaši tema nagrinėta ir buvo prieita išvados, kad LT darbo kodeksas galioja tokiu atveju ir niekam nerūpi kas ten sutartyje pripaišyta, tai paguodžiau, bet nurodyti kokiu pagrindu aš jam tai sakau nepavyko, nes jam "skaičai forume" ne argumentas :) 

Gal kas primintų kaip ten yra ir kuo tai remiasi?

lasaZ