Tema: Re: Elektros oro linija skersai sklypus
Autorius: Gintas
Data: 2011-07-19 16:56:04
tai  LESTO anksciau ar veliau linija sutvarkys, tiesdama jam palei gatve, numatyta plane. Dabartine yra LAIKINA, ta jie ir patys sako, tad jos NEBELIKS. . Ale kiek laukt galima, jau 5 metai praejo.  Statyba stovi, nes linija skersai stogo praeina.   O SUMOKEJUS grynais-jie mikliai linija sutvarkys. Bet sumoket reikia virs 10klt.......Ta prasme investuot i linija, kuri nuosavybes teise priklausys LESTO? 


"Arvis" <rarvis@takas.lt> wrote in message news:j03tjg$r3h$1@trimpas.omnitel.net...
>> Tada galioja pirmas variantas. Teisės patekti į sklypą ir vykdyti ten 
>> darbus LESTO niekas nesuteikė ;)
>> 
>> OKL tikiuos? Nes so OL reik atsargiai ...
>> -- 
>> ejs
> 
> "Perdavimo sistemos ir skirstomųjų tinklų operatorių ir kitų asmenų, eksploatuojančių elektros tinklus (toliau – elektros tinklus eksploatuojantys asmenys), darbuotojams suteikiama teisė elektros tinklų apsaugos zonoje nekliudomai apžiūrėti, modernizuoti, eksploatuoti, remontuoti ir techniškai prižiūrėti elektros tinklus, esančius žemės valdų savininkų bei naudotojų teritorijoje, prieš tai teisės aktų nustatyta tvarka (Taisyklių priedo 3 ir 
> 11 punktai) (išskyrus avarinius atvejus) jiems pranešus (raštu, žodžiu, telefonu, per visuomenės informavimo priemones ar kitu būdu )" - Elektros tinklų apsaugos taisyklės, 2010.
> 
> 
> 
> Daug kas priklauso nuo laikotarpio, kada buvo sumontuota linija. Gali servitutų ir nebūti, bet įleisti reikės. O pastato "pakišimas" po linija - ne išeitis - jei bus įrodyta, kad linija TEISĖTAI jau buvo prieš statybas, gali tekti nugriauti pastatą. Gal architektams ir projektuotojams reiktų rankeles sukinėti už tokių "projektų" darymą?
> 
> Sprendimo būdų yra įvairių, priklausomai nuo faktų. Susirask žmogų, išmanantį šiuos dalykus ir, vienu ar kitu būdu procesas įvyks.
>