Tema: Re: Situacija su nuoma
Autorius: pjezo
Data: 2010-03-19 13:06:46
nu tada jau geriau, jei bandai is savo klaidu mokytis, dar ne viskas prarasta:)

matai variantu yra ivairiu.
pradziai manykim kad sutartis buvo zodine sudaryta 2 menesiams, ir zodziu jus sutarete kad po dvieju men nuomininkas, noredamas pratesti sutarti, sumokes avansa- jei ne sutartis po 2 men nutruksta ir jis turi grazinti raktus.
manau su tuo sutiksi, viskas taip ir buvo?:)

tada turim pasibaigusia nuomos sutarti ir nuomininko pareigos nevykdyma perduoti patalpas.

galima, kad ir ateijus su keliais draugais (bus pagalbininkai ir liudininkai jei ka) pjaut spyna, toliau viskas priklausis no to ka ten rasit- gal tuscias, o gal koks pilstuko sandelis, o gal ir lavonelis paliktas dziuti...
jei atidarinesi su draugais- patarciau nufilmuoti visa procesa ir tai ka rasite. galbut tai bus visiskai nereikalinga o gal ir pravers...

galima su anstoliu atidaryti patalpas, aprasyti visa esanti turta (kuris nuominiko paliktas), saugoti iki nuomininkas atsiras.

zodziu variantai priklauso nuo situacijos ir 100 proc teisingo nera.

bet zinok jei nuominkas nekvailas- tu jau prisidirbai- dabar jau turi neterminuota nuomos sutarti, apir kurios nutraukima reikia ispeti pries 3 menesius.

6.479 straipsnis. Sutarties terminas

1. Nuomos sutartis gali būti terminuota arba neterminuota, tačiau visais atvejais sutarties terminas negali būti ilgesnis kaip vienas šimtas metų.

2. Nuomos sutarties terminas nustatomas šalių susitarimu. Jeigu sutarties terminas joje nenustatytas, tai laikoma, kad nuomos sutartis neterminuota.

3. Įstatymai gali nustatyti kitokius daikto, kuris yra valstybės nuosavybė, nuomos terminus.

6.480 straipsnis. Neterminuotos nuomos sutarties pasekmės

Jeigu nuomos sutartis yra neterminuota, tai abi šalys turi teisę bet kada nutraukti sutartį įspėjusios apie tai viena kitą prieš vieną mėnesį iki nutraukimo, o kai nuomojami nekilnojamieji daiktai, – prieš tris mėnesius iki nutraukimo. Nuomos sutartyje gali būti nurodyti ir ilgesni įspėjimo terminai.



6.481 straipsnis. Tolesnis naudojimasis turtu pasibaigus sutarties terminui

Jeigu pasibaigus sutarties terminui nuomininkas daugiau kaip dešimt dienų toliau naudojasi turtu ir nuomotojas tam neprieštarauja, tai laikoma, kad sutartis tapo neterminuota.

6.496 straipsnis. Nuomos sutarties pabaiga suėjus jos terminui

Terminuota nuomos sutartis baigiasi, kai sueina jos terminas, jeigu šalys sutarties neatnaujina sudarydamos naują susitarimą arba šio kodekso 6.481 straipsnio nustatyta tvarka.

6.499 straipsnis. Daikto grąžinimas nuomotojui

1. Nuomos sutarčiai pasibaigus, nuomininkas privalo grąžinti nuomotojui daiktą tokios būklės, kokios gavo, atsižvelgiant į normalų nusidėvėjimą, arba sutartyje sulygtos būklės.

2. Jeigu nuomininkas daiktą grąžina pavėluotai, tai nuomotojas turi teisę reikalauti, kad nuomininkas sumokėtų nuomos mokestį už visą laiką, kurį buvo pavėluota grąžinti daiktą bei atlyginti nuostolius.

3. Kai nuomininkas daikto negrąžina, jis turi atlyginti nuomotojui to daikto vertę, taip pat sumokėti nuomos mokestį bei atlyginti kitus nuomotojo patirtus nuostolius.




"Me" <no@mail.lt> wrote in message news:hnvl6a$nbr$1@trimpas.omnitel.net...
> Tam ir klausiu, kad nepridaryčiau dar didesnių nesamonių :)
> 
> "pjezo" <kaminskiukas_trinti_@delfi.lt> wrote in message 
> news:hnvkqv$mql$1@trimpas.omnitel.net...
>> pamastyti , gal jau laikas prasyt apribot veiksnuma ir paskirt globeja.
>> kol didesniu nesamoniu nepridarei.
>>
>> "Me" <no@mail.lt> wrote in message 
>> news:hnvkgi$mbb$1@trimpas.omnitel.net...
>> Kaip toliau teisingai elgtis? 
> 
> 
>