Tema: Re: pardavimas uab-->>fizinis
Autorius: T:\)
Data: 2010-03-19 09:21:28
matai, vmi turi teise tikrinti berods uz 5 metus, tai gali buti, kad 4 sedi sau ramiai, o 5 ateina koks apia mokestinis tyrimas, jo metu pastebi galimus pazeidimus, tada pradeda mokestini patikrinima ir paskaiciuoja arba ne. O siaip visos sios situacijos yra gincytinos ir vertinimos skirtingai veinos ar kitos puses ir daznai viskas baigiasi arba saliu susitarimu (kai imone noficialia sutinka, kad buvo nerinkos kainomis, o mokesciai nusileidziai ir nereikalauja max), arba teisme. Abiem atvejais daugiau sansu turi tas kuris turi daugiau irodymu. Taigi, viskas priklausi nuo tavo turimu irodymu argumentu tvirtumo. Cia kaip su tyciniais bankrotais gal ir viskas buvo ok, bet gal koks piktas kreditorius ziurek ir irodys, kad turtas buvo vis delto specialiai perkeltas i dukterine imone. 

T:)

"Tomas" <nera@mailo.lt> wrote in message news:hntdls$h17$1@trimpas.omnitel.net...
> Na ash beveik rimtai klausiu :)
> Sakai irodines, kad buvo apskaitytas nerealiomis vertemis SIEKIANT nuslepti mokescius.
> Nu o uabas irodines, kad SIEKE ishsilaikyti, kaip tada...?
> O shiaip sudomino shis klausimas nes zhinau uaba, kurio darbuotojas zhuvo, teismas nusprende, kad del uabo kaltes, ir kad reikes susimoket  sesiazhenkles sumas zhuvusiojo sheimai. Reikalai ir taip buvo ne aukshtumoj, tad teko pardavinet turta, kad ishsilaikyt dar kuri laika ir sumoketi tiems artimiesiems. Tai vyko dar priesh NT kainu kilima, bet NT ishpardavinejo uzh tokias mizernas kainas, kad net tada galvoj netilpo - praktishkai uzh menesio ar dvieju nuomos kaina. Kiek zhinau, vmi nekele jokiu bangu ar kazhko tai, jokiu kaltinimu nebuvo. Tai kaip cia dabar...?
> 
> Pilnai sutinku del sveiko proto, tad nejaugi vmi turetu laiko bei noro shokinet purtyt del kokios tai mashinos kiekviena imone...? 
> Nekalbu zhinoma apie tuos atvejus, kuomet imones sukuriamos grobstyt PVM'ams ir pan, su shiais kaip ir aishku.
> 
> 
> "T:)" <durniu@laivas.lt> wrote in message news:hntc4s$ef6$1@trimpas.omnitel.net...
>> cia rimtai klausi, ar pokalbio palaikymui? :)
>> Visu pirma VMI nieko nenoridines po kiek pirkti ir parduoti, ir sandorio nenaikins. Jie tiesiog irodines, kad sandoris buvo apskaitytas nerealiomis vertemis siekiant nuslepti mokescius, del ko skaiciuojant mokescius sis sandoris turetu buti vertinamas xx verte. 
>> Visu antra jei taves nedziugina auto ir tu ji parduodi normalioje rinkoje tai faktiskai bus visada rinkos kaina ir ji tkria nesiskirs kelis kartus nuo daugumoje rinkoje esanciu sandoriu. Pvz kad ir nekilnojamu turtu gali pardavineti po milijona, bet tada gali ieskoti ilgai, bet gali numesti 30 proc ir tiketis parduoti greitai. Abi kainos rinkos kainos tik viena normalaus pardavimo kita "skubiai" arba kaip turto vertinitojai raso "priverstinio turto pardavimo" :) 
>> O tu dabar pasakyk ar logiskas ir rinkoje pasitaikantis net krizes salygomis toks sandoris kai is pvz automobiliu pardaveju nuperkamas automobilis uz 100 klt, po menesio laiko jis yra parduodamas fiziniam asmeniu (dar kartais ir gana tiesiogiai susijusiam su imone) uz koki 20 klt, nes auto nuvertejo ir nedziugina (na dar galima parasyti, kad variklis uzkale arba i avarija buvo patekes) ir paskui tas auto kabo regitroje dar kelis metus t.y. sekmingai naudojamas arba dar karta perparduodamas. 
>> 
>> Kaip sakoma visur reikia vadovautis sveiku protu. Jei sandoris +- realios rinkos vertes nieks nesikabins, bet jei sandoris kelis kartus skiriasi nuo rinkos sandoriu tai jau itartina. 
>> 
>> 
>> T:) 
>