Tema: Re: Terminuota sutartis
Autorius: pjezo
Data: 2009-01-14 15:01:26
yra vienas niuansas...
galimybe kreiptis i teisma ir reikalauti sutarti pripazinti neterminuota...
nes jei darbas yra nuolatinio pobudzio ir tokios galimybes (sudaryti terminuota DS) nenumatokolektyvine.. na tuomet terminuotos sutarties sudarymas yra neteisetas ir atsiranda pagrindas reikalauti pripazinti DS neterminuota.

taigi klausimas koks darbo pobudis? ar yra kolektyvine (kas joje) ?


109 straipsnis. Terminuota darbo sutartis

1. Terminuota darbo sutartis gali būti sudaroma tam tikram laikui arba tam tikrų darbų atlikimo laikui, bet ne ilgiau kaip penkeriems metams.

2. Neleidžiama sudaryti terminuotos darbo sutarties, jeigu darbas yra nuolatinio pobūdžio, išskyrus atvejus, kai tai nustato įstatymai arba kolektyvinės sutartys.

3. Su renkamaisiais darbuotojais terminuota darbo sutartis sudaroma laikui, kuriam jie išrinkti, o su darbuotojais, kuriuos pagal įstatymus arba pagal įmonės, įstaigos, organizacijos įstatus skiria į darbą renkamieji organai, išskyrus savivaldybių tarybas, terminuota darbo sutartis sudaroma tų renkamųjų organų įgaliojimų laikui (kadencijai).

4. Darbdavys privalo informuoti darbuotojus, dirbančius pagal terminuotą darbo sutartį, apie laisvas darbo vietas ir užtikrinti, kad jie turėtų tokias pat galimybes įsidarbinti nuolatiniam darbui kaip ir kiti asmenys.



"rrr" <r@r.r> wrote in message news:gkklde$fvm$1@trimpas.omnitel.net...
> Zmogus dirba pagal terminuota sutarti, terminas - 5m. Pasibaigia terminas, 
> sutarties nepratesia. Ar priklauso kokia nors iseitine kompensacija? Kitas 
> klausimas: ar darbo birzoje moka tokias pacias nuo atlyginimo priklausancias 
> pasalpas kaip ir neterminuotos sutarties atveju? 
> 
>