Tema: Re: Pasukynė karštai dienai
Autorius: Gipsas
Data: 2009-08-26 11:13:10
recepta uzskaitau.,,,siandien ir pabandysiu namie..
tik idomu tu pasuku visur buna pirkta ar tik didelese XXX?
"ALORA" <aloros@kompas.de> wrote in message 
news:h6ofdb$svp$1@trimpas.omnitel.net...
> Jeigu vasara staiga prisimintų savo pareigas, o šaltibarščiai nusibostų :)
>
> bulvės ir svogūnai 1:1
> pasukos
> smulkiai pjaustytų šaldytų daržovių mišinys (raudonosios paprikos, 
> žirneliai, morkos, kukurūzai ir t.t.)
> truputį riebalų apkepinimui
> pipirai, druska
> galima vakarykštės žuvies ar paukštienos, bet nebūtinai
>
> bulves ir svogūnus gan smulkiai supjaustyti ir minkštai išvirti 
> nedideliame kiekyje vandens. Kai išvirs, šaldytas daržoves (neatšildytas) 
> pakepinti su nedideliu kiekiu riebalų (tipo woke ar pan.) Kol kepa, 
> svogūnus su bulvėmis sublenderiuoti į tyrę (jei vandens buvo tikrai mažai, 
> tame pačiame vandenyje arba kiek nupilti). Supilti pasukas, maždaug antra 
> tiek, kiek yra tyrės. Truputį padruskinti (kad tik nebūtų prėska). 
> Kepinamas daržoves atsakančiai papipirinti ir padruskinti. Suversti į 
> svogūninę bulbynę-pasukynę. Arba pilti pasukynę į lėkštes, o kepintas 
> daržoves gražiai suberti į viduriuką. Kepintų daržovių turi būti maždaug 
> tiek pat, kiek pasukynės. Ant viršaus galima uždėti keptos ar pan. žuvies 
> arba paukštienos griežinėlių (nešildytų).
> Vat ir viskas. Pagaminama maždaug per 15-20 min. Sriuba turėtų būti nei 
> šalta, nei karšta, tokia "vasarošiltė" :)