Tema: Re: ziediniai kopustai - ka padoraus is ju galima pasigaminti?
Autorius: Daiva D.
Data: 2009-08-10 19:48:20
o iš kur pas jumi jų tiek prisikaupia? :))))

"visaikitas" <visaikitas@gmail.com> wrote in message news:h5phqc$65r$1@trimpas.omnitel.net...
> mumi darom taip, kai daug prisikaupia tų žiedinių - susmulkintus žiedynėliais ir apvirtus (ne per minkštai) žiedinius kopūstus makt į stiklinį indą (kur orkaitėj kept skirtas, kaip jis ten vadinasi? ar vadinasi iš viso?), tada  prieskonių/druskos pagal skonį ir fantaziją, susmulkint gabalėlį (arba visą gabalą:)  kokio karštai rukyto mėsgalio, apibarstyti ir tada gausiai apdėlioti viską fermentiniu sūriu (man geriau, kai pjaustytas, o ne tarkuotas). Kuo daugiau sūrio, tuo geriau :) Dar neblogai sudėjus į indą ant kopūstų grietinėlės užpilti. Va, ir kepti tada orkaitėje, kol visiškai išsilydys sūris. Orkaitės temperatūros nepasakysiu, pas mus sena orkaitė ir veikia vienu vieninteliu režimu ant maksimumo. Rezultatas (bet jau man) visada gaunasi labai liux :) karštas skanus, atšalęs kažkodėl išvis dieviškas :) Bėda tik ta, kad apvirti žiediniai kopūstai gan šlapi gaunasi, tai paskui šiek tiek skysčio ant dugno susidaro, bet dar nesugalvojau, kaip juos nugręžti :) 
> 
> 
> "agnesse" <xxx@xxx.lt> wrote in message news:h5p2bg$htf$1@trimpas.omnitel.net...
>> savaite laiko pora galvu saldytuve guli ir nzn ka is ju gaminti, kad ir 
>> vyriskoji seimos dalis galetu pavalgyti...
>> gal kas turit kokiu receptu? 
>> 
>>