Tema: Re: Ieškau uošvės :-)))
Autorius: darelis
Data: 2009-07-22 17:36:11
Kaip jau Skersinis rašė, mano mama papjovus kiaulę į didelį puodą dėdavo: 
abu inkstus, kepenis, širdį, riebesnės mėsos gabalą ir kokio raumens. Mėsos 
ir riebaliukų kiekio nežinau-neklausk, o ir mama iš akies mesdavo. Bet 
nedėdavo jokių plaučių.
Visą tą masę virdavo įbėrusi truputį druskos, įdėjusi nemalto pipiro, bei 
lauro lapų, virdavo kol mėsa suminkštėdavo. Tada neleisdama mėsai visiškai 
atvėsti, griebdavom šakute iš to "sultinio" ir į mėsmalę malti. Į sumaltą 
masę mama dar įpildavo riebalus nuo to "sultinio" paviršiaus, viską 
permaišai bliūde ir padedi šaltai kad sustingtų riebalai. O jau paskui... Ar 
į cepus, ar žemaičius, ar ant juodos duonos riekės... mmmm Kaip užsinorėjau 
žemaičių...
"Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message 
news:h42o09$ab$1@trimpas.omnitel.net...
> nu taigi išvirt, sumalt, ir tiek, kokie čia stebuklai? :)))
> Nu dar pakepint svogūnų galima, kas mėgsta...
>
> "Audrius" <xkalvisx(skliaustelius_ištrinti)@takas.lt> wrote in message 
> news:h42jpn$stq$1@trimpas.omnitel.net...
> Kas čia per stebuklas?  Tai negi niekas nedarėte, arba nematėte kaip daro? 
> Ar niekas to neragavot?
> Ei ............ gurmanai, kur jūs?