Tema: Re: balandziu [gatviniu] kiausiniai
Autorius: chyzas
Data: 2009-06-29 17:08:42
tėvas pasakojo, kad armijoj balandžius gaudydavo ir valgydavo... :)

"pozherukas [namie]" <pozherukas@inbox.lt> wrote in message 
news:h2a1rm$5r6$1@trimpas.omnitel.net...
> ~90'us metus buvo išleista stora kulinarijos knyga. Toli 'kulinarijos 
> enciklopecija', toli 'kulinarijos vadovas', nepamenu pavadinimo, kai būsiu 
> pas tėvus, reiks pažiūrėti. Tai reprintas tarpukario lietuvos knygos. Vat 
> toje knygoje tikrai yra aprašas ir receptas, kaip paruošti patieklalus iš 
> žvirblių. Berods yra ir apie balandžius, vat apie kiaušinius nepamenu ar 
> buvo kas. Bet kokiu atveju, net oficialiose rekomendacijose rekomenduojama 
> pažeistą kiaušinį (vištos) virti ilgiau 'iki 7min.' Ir skaitoma, kad 
> netrūkusio kiaušinio turinys yra sterilus. Manau tą balandžio spiriuką 
> pavirus 15min. jis tikrai neturės jokių išlikusiu gyvų ir pavojingų 
> mikrobų.
>
> "0.5 B" <ponasmonas@gmail.com> wrote in message 
> news:h28gtb$lgp$1@trimpas.omnitel.net...
>> ar valgomi?  :)
>