Tema: Re: Vegetariškas lazanijos gaminys su rikota
Autorius: benamis
Data: 2016-12-01 08:26:42
Visai skanu. Aciu uz recepta. Bet dariau be kiausinio. Ka jis cia priduoda?

"Tomas"  wrote in message news:o0v8bq$a30$1@trimpas.omnitel.net...

Ko gero daugelis mėgsta tikrą lazaniją. Lygiai taip pat daugelis
tingi/neturi kada/nemoka peckeliotis pagal tikrą, mėsišką receptą.
Tokiems siūlau supaprastintą dietinį variantą, adaptuotą iš Amerikos italų
virtuvės patiekalo "baked ziti".

Reikės:
lazanijos lakštų
1 vidutinio svogūno
skiltelės ar dviejų česnako (pagal skonį)
didesnės skardinės konservuotų pomidorų (tos kur ~400g berods, jei iš
Maksimos tai man patinka Mega di Cato)
100-150g rikotos (aš dedu 1/2 250g rikotos pakuotės)
kelių šaukštų neprarūgusios 30% grietinės
kiaušinio
sviesto
prieskoninių žolelių (bazilikas, lauro lapas ar visokie mišiniai ala
itališkos žolelės)
juodo pipiro
druskos
Papildomai:
mocarelos
džiugo ar pan. kieto sūrio

Svogūną reikia smulkiai supjaustyti ir apkepti svieste. Baigiant kepti
įspausti česnaką, trumpai apkepus supilti pomidorus, suberti prieskonius ir
patroškinti kokį pusvalandį, kad suvirtų ir sutirštėtų. Tada padažas
užbalinamas grietine (padažas turėtų būti nebe raudonas, o rausvas, bet
grietinės skonis dar neturi permušti pomidorų), įmaišoma rikota, paragavus
papildomai paprieskoninama pagal skonį ir įplakamas kiaušinis. Tada padažas
susluoksniuojamas su sausais lazanijos lakštais kepimo inde (pirmas ir
paskutinis sluoksniai padažo, ant dugno ir viršus galima užmesti kelis
sviesto gabaliukus). Norint į tarpus galima įdėti mocarelos.  Indas
sandariai uždengiamas folija ir kepamas 35-40 minučių (tmp. gal 180-200°C).
Tada atidengiama ir jau beveik galima valgyti, arba viršų pabarstyti džiugu
ir dar kelias minutes apkepti orkaitėj. Galima apkepti ir be džiugo.

Skanaus!