nzn kodel. bet ir oras dabar nebetinkamas - plius20 tai ne minus ;) "DaivaD." wrote in message news:jnbdms$gqa$1@trimpas.omnitel.net... O kodėl nerašo, kad reikia 3 rūšių mėsos? Pvz., veršienos, kiaulienos ir vištienos (veršiena koldūnams sueina geriau negu jautiena). "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message news:jnbcjn$fa7$1@trimpas.omnitel.net... > ok, paziurim ka sako klasikai klasikai ;) > > Mėsą reikėtų pasirinkti geresnę, su mažiau gyslų. Patys pagalvokite: kiek > laiko koldūnai virs? Kokias 3–4 minutes, kol iškils į paviršių, po to dar > kokias penkias, na, tarkim, daugiausia dešimt. Per tiek laiko prastas > faršas > nespės išsitroškinti, jame esančių plėvių jungiamoji medžiaga nespės > ištirpti ir tapti želatina. Jūs juk norite, kad šie koldūnai būtų geresni > nei šaldyti parduotuviniai, antraip kam vargstat, užuot tiesiog nusipirkę? > Todėl patarčiau, jeigu renkatės jautieną, pasirinkti nugarinę, o ne kumpį. > Kiaulienai tai gal ne tiek jausis, tačiau irgi siūlyčiau nemalti faršo iš > sprandinės, o paimti kumpio gabalą, kad būtų švari mėsa, ir jau paskui, > malant, įpjaustyti kietų šviežių lašinių nuo nugarinės. Jeigu gaminate iš > jautienos ir norėtumėte viską daryti tradiciškai, mėsos nemalkite, o > smulkiai sukapokite peiliu (arba malkite per storiausią mėsmalės sietelį). > Puikus ir labai lietuviškas įdaras išeina iš kapotos avienos su avienos > lajumi. > > Bus labai tradiciška, jeigu bent jau ketvirtį mėsos kiekio sudarys > jautienos > kaulų čiulpai, juos galite iškrapštyti iš „cukrinių“ jautienos kaulų > vidaus. > Taip pat čia tiks ir lajus, išlydytas iš kietų jautienos riebalų, nuimtų > nuo > inkstų. Na, jeigu jau visai tingite ieškoti ir vargti, dėkite kiaulienos > lašinius, bet bus jau nebe tas... > > http://vznotes.vz.lt/Newspaper/RA99.NSF/articles/C225746500251CD7C22579A700422F21?OpenDocument > > > > "NicMC" wrote in message news:jnbb8q$dcm$1@trimpas.omnitel.net... > > On 2012.04.26 11:32, martynas wrote: >> o tu pabandyk su mesa eksperimentuot. as imdavau kiaulienos sonine ir >> jautiena per puse mazdaug. > > Vat būtent šitas mišinys man pasirodė per kietas. Tik jautienos buvo 2/3. >