Tema: Re: Reklama nereklama - Myllyn Paras kvietiniai miltai
Autorius: Tomas
Data: 2012-03-27 11:59:53
On Mon, 26 Mar 2012 22:17:37 +0300, karolis <kailis@delfi.lt> wrote:

> pasidalink kaip picu padus darai

Imi miltus (pvz. ~300g), įmaišai gerą žiupsnį druskos. Šiltame vandeny  
(~200ml) ištirpini mieles. Galima įdėt šiek tiek cukraus, kad greičiau  
suveiktų. Ant miltų užpili šiek tiek alyvuogių aliejaus. Maišydamas miltus  
po truputį supili vandenį su mielem ir minkai, minkai, minkai .... :)  
Pradžioj tešla bus košės pavidalo, bet brinkstant miltams turi pradėt  
tirštėt, atšokinėt nuo indo (jei inde minkai). Aš minkiau ~15min. Tada  
palieki šiltai, kad pakiltų. Kildymas trunka valandą - dvi, priklausomai  
nuo temperatūros. Tešlą galima pridengti, greičiau kils. Iškilusią tešlą  
vėl "lengvai" perminkai, ir tada jau gali formuot picas. Kol suformuosi,  
kol sudėsi ant tešlos kitus ingredientus tešla spės pakilti antrą kartą.  
Tada "šauni" į orkaitę ir kepi. Aš kepiau prie ~220°C gal 20-25min.

Picą dariau "ūkišką" - tiesiog rankom išplojau tešlą po 60cm pločio  
dujinės orkaitės skardą. Gavosi gana storas padas. Manau tokio kiekio  
tešlos užtektų 2 nemažom plonapadėm picom.