Tema: Re: Mielės
Autorius: lllll
Data: 2012-03-21 11:37:56
Pagal įvairius šaltinius internete, keičiama ~2-3:1 santykiu. T.y., sausų 
mielių naudojama 2-3 kartus mažiau, nei šlapių. Jei recepte nurodyta 30 
šlapių mielių, sausų reiktų apie 10-20g. Sausos mielės yra dar kelių rūšių: 
"active dry" ir "instant". "Instant" reikėtų mažiau, jos stipresnės. Jei, 
pvz., 30 g. paprastų mielių dėti 20 g. Active dry mielių, tai būtų tik apie 
10 g. instant dry mielių.
Va, yra net kalkuliatorius (bet būtent Active dry mielėms) sukurtas pagal 
įvairius rekomenduojamus receptus: 
http://etherwork.net/ejmtph/recipes/photopages/yeast_conversions.html . Jis 
siūlo dėt mažiau sausų mielių tuo atveju, jei recepte mažiau cukraus, ir 
daugiau - jei daugiau cukraus.

lllll

"Audrius"  wrote in message news:jk9dr7$41d$1@trimpas.omnitel.net...

Sakykit koios proporcijos sausų ir šlapių mielių turėtu būti?
Na sakykim į 10 litrų giros dedu apie 30g šlapių mielių, taigi koks kiekis 
turėtu būti, jei dėčiau sausų mielių.

Dėkui