Tema: Re: maslinos - juodosios alyvuoges
Autorius: G.
Data: 2010-07-13 22:07:24
Mažiau rusiškų kanalų žiūrėk :)
Nėra jokių geležies glutamatų, ten geležies  gliukonatas 
(http://www.food-info.net/lt/e/e579.htm) dedamas.

Ne visos juodos alyvuogės taip procesinamos. Čia daug parašyta daug apie 
būdus:
http://www.enotes.com/how-products-encyclopedia/olives

Bet išvada paprasta - jei perki pramonines pigias alyvuoges skarbonkėse, tai 
nėra ko tikėtis stebuklų. O ir skonis jų nekoks.

G.V.


"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
news:i1i5n6$suj$1@trimpas.omnitel.net...
> Na, maniau,kad bent jau sitas produktas yra be jokiu priedu apart druskos. 
> Pasirodo,kad klydau ir klydau labai. Ka tik per RTR Rosija buvo zinios ir 
> rode reportaza apie maslinas - juodasias alyvuoges. Nesidomejau situo 
> reikalu anksciau, todel gincyti ju ekspertes is maisto prieziuros tarnybos 
> minciu nedrystu, todel perteikiu ka pasake : gamtoje neegzistuoja juodos 
> spalvos alyvuogiu, o jos tegali buti violetines, rausvos, kitokiu 
> tamsesniu spalvu, bet niekada jos nebus lygios juodos spalvos ir 
> blizgancios.Tokiomis jos tampa,kai pabuna tirpale su gelezies 
> glutamatu.Ten pat parode eksperimenta - paprastas zaliasias alyvuoges 
> uzpyle skysciu nuo juoduju alyvuiogiu ir pre 3 valandas jos irgi tapo 
> tokiomis.
> Teks ieskoti sveriamu margaspalviu alyvuogiu gurmanu parduotuvelese.