Tema: Re: Degtine
Autorius: Saulius74901
Data: 2009-10-01 14:39:46
O gal kas prilaikot receptuka, kaip is spirito padaryt degtine. Kazkada mano 
tevas darydavo, kai spirito gaudavo. Kazkiek cukraus ir rodos acto kazkiek, 
vandens distiliuoto ieskodavo..
"Silvano" <ateikpas@mane.lt> wrote in message 
news:ha1lqp$jjn$1@trimpas.omnitel.net...
> px tas spiritas. spiritas yra spiritas. klausimas kiek jis rektifikuotas 
> ir distiliuotas.
> o i LT spiritas pagrinde is rusyno vezamas, patys musu degtindariai beveik 
> nevaro jo.
>
> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
> news:ha1l73$igi$1@trimpas.omnitel.net...
>> Sergejau,Tu parasyk savo samrotavimus,o as juos bendru sutikimu permesiu 
>> vienos is stambiausiu musu alkoholio gamyklu vyr.technologui.O tada 
>> paziuresim kas yra prasciokas...
>>
>> "Sergejus" <tomalu@takas.lt> wrote in message 
>> news:ha19u4$6b0$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Povilui: tas pasisakymas kvepia prasciokiskumu ir neismanymu, pletkais 
>>> kitaip sakant, neigimais visko kas yra sava ir "Amerikos" aukstinimu. 
>>> Zinoma, sunku butu stumti ant rusiskos degtines, taciau pasisakymas apie 
>>> vietinia dvelkia daug ko nezinojimu: pvz kaip elgiamasi su konfiskuota 
>>> kontrabandine, apie LT esancias irangas, prieziuras, technologijas 
>>> (aisku, toli grazu ne pas visus gamintojus), dvelkia neismanymu kaip 
>>> netikra degtine patenka i parduotuves ir kaip jos ten nenusipirkti, 
>>> neismanymu kaip ir is kur imamos zaliavos vietinei gamybai ir t.t. 
>>> Aisku, "kieti" degtindariai daug ka gali pasakyti, kad tik pirktumei pas 
>>> bobute arba siaip, erudicijai (neegzistuojanciai) pademonstruoti. Bet 
>>> tokiu plepalu juk galime prisiklausyti daug ir ivairiose gyvenimo 
>>> srityse. Ir tik konkrecios zinios (o ne turguje nugirstos paskalos) 
>>> leidzia susidaryti daug maz teisinga nuomone...Nevardinsiu rusiu, taciau 
>>> esame su chebra atsirinke kelias, kurias vezames prie vandens, kai su 
>>> nakvyne vaziuojame. ir viskas yra ok. yra , nuo kuriu ryt galvele 
>>> papmpsta po 100 gr... Rusiska, ukrainietiska, o ir baltarusiska (NE 
>>> VISOS!) - numero uno, bet nereikia ir ant vietines taip jau labai, ypac 
>>> @vietiniudegtindariu@ lupomis. juk daznai jie ir pridaro slamsto...
>>> "pranZo" <pranux@xxx.lt> wrote in message 
>>> news:ha0a1q$m3s$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> uz rusu ar ukrainieciu ginkdie, net nekyla liezuvis taip pasakyt :))
>>>> tiesiog labiau jauciasi tie ingredientai. gal dar prisideda tai, kad 
>>>> pats gaminau :)
>>>>
>>>>
>>>> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
>>>> news:ha06je$i5c$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>
>>>>> "pranZo" <pranas@gabija.net> wrote in message 
>>>>> news:h9vsq4$8dj$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> Imesti cili pipira, abu galus nupjovus ir isvalius nuo seklu.
>>>>>> "sriubinis saukstas" medaus.
>>>>>> savaite palaikyti.
>>>>>> galima vartoti.
>>>>>> daug geriau uz "gatavus" produktus.
>>>>>> kazkas panasaus i nemiroff, bet naturalesnio skonio.
>>>>>> as konkreciai naudoju bajoru degtine, pailgus plonus cili is norfos 
>>>>>> ir liepziedziu medus.
>>>>>
>>>>> Turiu pazystamu degtindariu tarpe,tai turiu ir info is ju,kad ant LT 
>>>>> nera kokybisko maistinio spirito,todel bet kuri lietuviska degtine yra 
>>>>> loterija - gausi arba blogos kokybes skiesta maistini spirita arba 
>>>>> gali net gaut kontrabandos naikinimo pasekme :(
>>>>> Todel sneket apie tai,kad is lietuvisku degtiniu galima pagaminti 
>>>>> kazka geresnio ,nei kokiu nors rusu ar ukrainieciu produktas,tai dar 
>>>>> verta labai gerai pasvarstyt pries sakant toki teigini.
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>>
>>
>>
>>
>
>
>