Tema: Distancinis dvieju trafu ijungimas
Autorius: Gintas
Data: 2010-02-17 16:32:25
Sveiki, 
kaip patikimai realizuoti-dvieju vienodu trafu ijungima distanciniu budu? Bandziau pajungti rele per optopora-nezinau ar tai del to, kad  tie trafai du-kartais isijunge birbia.  Tarsi kazkas netinkamai uzsigeneruotu per juos.Neis staigiai isjungus ir vel ijungus-daznai nebebirbia.  Su ijungimo mygtuku junginejant -tokiu problemu isvis nepastebeta. Reles kontaktai suntuoti tinkamai, lanka gesinancia grandine. Kazkokia mistika. Bandziau netgi specialu moduli naudot trafams ant DIN begelio-irgi trafams nepatiko momentais. Gal todel kad du? Cia audio stiprintuvas-stovi du trafai po 750W regis, originaliai tinklas ateina tiesiai i juos per jungikli. 

P.S Dabar tik pagalvojau, o gal trafus perjungti i maitinima nuo 110V (tai nesunkiai igyvendinama)  ir abu trafus sujungus nuosekliai-pajungti i 220V? Ar sumazetu kiek induktyvumo sukeliamas suolis? ar taip negalima elgtis del galimo trafu neidentiskumo? Ka manot?

gal kas turit kokia nuoroda i schema, turincia jegos rakta, galinti junginet 1,5 kVA tafa? Noretusi apsieit be budincio trafuko. Dekui