Tema: Re: wtf ?
Autorius: Jūratė
Data: 2009-12-17 19:09:25
zemes nebuvo tarp skydines ir stulpo kazkiek zemes gaudavo tarp dezes ir izeminimo bet matyt nepakankamai. jei zemes nebutu visiskai tai keptu viskas is eiles. beto ziurblys ir lempos kabojo ant tos pacios fazes. 


"Levas" <blas@sss.com> wrote in message news:hgdo86$clk$1@trimpas.omnitel.net...
> cia jokia reaktyvine ne prie ko.
> 
> Jei nera 0 (N) tai lempa tarp fazes (L1) ir N nesviecia. O jei jungti dvi lempas L1 ir N, bei L2 ir N tai lempos svies, tik neaisku kaip- priklauso nuo galingumo. O jei visos trys fazes apkrautos vienodai, tai svies visos 3 lempos, o per N netekes srove net ir prijungus laida.
> 
> I jungus siurbli (~1500W) i L1 ir atitinkama kieki lempuciu i L2 ir L3 visi irenginiai normaliai (beveik) veiks. Vektorine algebra cia. Todel ir kabeliuose (dideliuose) daznokai N laidas buna plonesnis, nes statistiskai, kabelio apkrova issiskirsto per 3 fazes.
> 
> 
> Sitas lochatronas veikia (!) su iskastruotom dienos sviesos lempom. Siaip lempos be kondiku lygtai ir uzdraustos naudojime, taciau lochatrono pardavejai demonstacijose butent tokias ir naudoja.... Taciau moketi 90Lt uz poros litu kondika tai jau labai grubu.
> 
> -- 
> Bye, Levas
> --
> http://www.vabolis.lt - elektronika ir siaip
> "Jūratė" <jurnor[trint]@takas.lt> wrote in message news:hgdnpq$c6d$1@trimpas.omnitel.net...
>> siaip domus atvejis buvo pasitaikes. Kaime sodyboje itampa buvo labai jau nukrypus. elektronika veike bet apkrovos jokios. netgi automatine skalbyne teko jungti ant dvieju faziu. viena faze varikliam ir elektronikai o kita tik tenus serdavo. Namas linijoj galinis buvo ir taip kankinausi. Galiausiai elektrikai keite ivada ir rado nurukusia mese ivadinej dezej. Po to viskas susitvarke. bet esme ne tame. Esme kad ijungus dulkiu siurbli lemputes isiziebdavo kaip priklauso o ne su neaiskiu raudonu atspalviu. cia reaktyvine virsdavo i aktyve ar kokis stebuklas buvo.
>> 
>> Miegapele
>> 
>> 
>> "bigT" <z-u-m-b-t-o-m-a@gmail.com> wrote in message news:hgcnup$r5q$1@trimpas.omnitel.net...
>>> analogiskas loxotronas tik zenkliai pigiau ....
>>> http://cgi.ebay.co.uk/Electricity-Power-Energy-Saving-Saver-Box-15KW-Save-30_W0QQitemZ180445733735QQcmdZViewItemQQptZUK_HomeGarden_Lighting_Lamps_Lighting_SM?hash=item2a03676367
>>> 
>>> "Andrius" <no.mail@no.spam> wrote in message 
>>> news:hgbfpt$2mr$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> http://www.taupykelektra.lt/energy-saver-pioneer_2 
>>> 
>>>