Tema: Q: kas geriau izoliuotu garsa?
Autorius: dede
Data: 2009-10-27 10:09:41
sveiki,

sumastem, kad norim pertvaros, prioritetas - garso izoliacija.
anga 1,85 plocio, 2,65 aukscio. 
kadangi svetaine, uzdaroma butu tik retkarciais, norisi kazko dailesnio, varianta gipsas+vata+durys jau kaip ir atmetem.
akeles krypsta i stumdomas pertvaras (vietos nustumimui yra). is visu aplankytu spintininku/durininku vln, tik slenkancios sistemos pasiule vieno gabalo pertvara (kiti nedaro platesniu negu 1,20, o kai dvejos durys, tarp ju zdaravas plysys, apie joki ten garsa kalba nebeina). o va del uzpildo sako - nu nezinom...
variantai:
- 8 mm baldine plokste (daugiau spalvu)
- 10 mm baldine plokste (tik kelios spalvos)
- 8 mm stiklas (tripleksas 4+4) 
kas is ju geriau del garso? 

detalesnis paaiskinimas: dabar vakarojant svetainej (sveciai ar televizorius) girdisi ir antro auksto miegamuosiuose, nes iki pat ju duru atvira erdve. be to, noretusi, kad svetainej galetu miegoti mazas vaikas, kai brangioji krapstosi greta esancioj virtuvej. 

dar pasiule pakalbet su langininkais, tipo gal ka su paketais suzaisit. pakalbejus su tuo uzsiimanciu giminaiciu, trumpas reziume - negrazu ir brangu (arba ofisinis variantas - vitrinos+durys, arba kazkoks ten "isejimas i terasa", kurio puse fiksuota, kita puse atsistumia i tos fiksuotos puse, didziuliai begiai), irgi atkrenta. 

o jei i tas stumdomas koki savadarbi uzpilda - tipo vata/polistirolas/dar kazkas + pvz. baldines nugareles is abieju pusiu? aisku, cia jau kyla tvirtinimo klausimai etc. svarbiausia - kas galetu "tolkovai" pakonsultuoti, kaip ten su tuo garsu?

gal dar kokiu minciu?