Tema: Re: del pamato siltinimo medziagu
Autorius: mute
Data: 2009-08-25 08:57:42
O as girdejau toki varianta: virs zemes klijus tepi perimetru ir kelis 
kleckus per vidury, o po zeme tik kleckus, butent delto, kad patekes 
vanduo is grunto, turetu kur nudrenuoti o ne stovetu. Kaip ten yra 
istikruju?

Bezabrazija rašė:
> Tarp sienos ir polistirolo negali likti oro tarpo. Del sios priezasties reiketu klijuoti bet kokiais vandeninio pagrindo klijais. Tinka plyteliu klijai. Buna specialiu misiniu, pavyzdziui nebrangus yra Briko.
> Siaip jau isalo zona Lietuvos skirtinguose regionuose buna iki 90 cm, grubiai metras. Jeigu darysite drenaza, galite ir visa pamata siltinti. Taupant, po zeme klijuoti nera butina, nes zeme pati privoluoja lapus. Tvirtinant naudinga ne tik klijuoti bet ir tvirtinti grybais.
> 
>   "dz" <zigelis@gmail.com> wrote in message news:h6u7qo$2hj$1@trimpas.omnitel.net...
>   bent ta melyna kur as dejau (styrofoam), jis lyg 60cm plocio tai tiek ir dek, aisku giliau geriau, bet manau cia jau gaunasi daugiau vargo nei naudos. Ji reiktu klijuot ir po to ankeriuot, as sau tik ankeriavau, nes jo is zemes islenda kokie 5-10cm tai galvojau kad neapsmoka terliotis.  
>     "savas" <eta@eta.lt> wrote in message news:h6u0rk$n8a$1@trimpas.omnitel.net...
>     sveiki,
> 
>     cia visi rasot apie pamato siltinimo ypatybes, tai pasiskaiciau ir nutariau savo pamatus is lauko apsiltinti tuo melynu polistirolu.
>     namas be rusio, drenaza darysiu aplink visa nama, klausimas butu kokia pamato dali siltinti? tarkim virs zemes bus matoma koks 20 cm cokolio. 
>     ar uztektu 50 cm apsiltinti, gautusi 20 virs trinkeliu , 30 po zeme.
>     beje pamirsau pamineti kad dar yra pamatas apsiltintas ir is vidaus 10 cm paprasto polistirolo.(fasadas taip pat yra siltintas polistirolu, 15 cm)
>     ir dar kokio storio ta melyna polistirola klijuoti, ant kliju ar makroflekso, ar ankeriuoti?, gal kas ka nors is patirties ir t.t. kur jo pirkti?(Kaunas)
> 
>     aciu is anksto