Tema: Re: Garazo vartai. ka galit parekomenduot... +/-
Autorius: T:\)
Data: 2009-06-09 16:00:05
sita priklauso nuo prekybos organizavimo modelio.
Pvz ravak, jika yra gamintojo rekomenduojamos pardavimo kainos, ir visi ju atstovai daro vienoda maksimalia nuolaida. O jei nori gauti dar didesne, tai praso atnesti kitos imones komercini pasiulyma (+-oficialu dok.) ir tada jie tau padarys tokia pat nuolaida, o apie platinimo salygu nesilaikyma informuos tiekeja, kuris tiketina nuskalpuos toki issisokeli.
Dar buna, kad gamintojas (didmeninkas) paltina tik per mazmenini tinkla ir tiesiai is jo nenusipirksi, ir kainos ne per centa nenuleidziai nuo mazmenines, kai tuo tarpu pas mazmeninka gali gauti gana zenklia nuolaida :) Didmeninko pagrystas argumentas - mes nenorime zudyti savo mazmeninio tinklo pardaveju. Nes jei jie netures pliuso, tai paciai imonei tada reikes kurti mazmenini tinkla ir pan.
Buna ir kur laisvai prekiauja. Nori gali pas gamintoja deretis, nori is jo atstovo. Ir viskas priklauso tik nuo drybiniu igudziu :)

T:)

"bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message news:h0lk98$po7$1@trimpas.omnitel.net...
> ne visi arba ne visada taip. Penktadieni padariau du mokejimus uz medziagas. Vienas uzsienio gamintojo atstovybei, kitas specializuotam didmenininkui. Sumos ne kosmines - 2720 ir 980 Lt. Pirmu atveju dar 8% nuolaida gavau. Labai malonus bendravimas ir aptarnavimas, be jokiu nuorodu i mazmena.
> 
> "Diegas" <Diegass@gmail.com> wrote in message news:h0ljjj$oej$1@trimpas.omnitel.net...
>> p.s. nebutinai kalbu apie ryterna, bet jau teko susidurt su tokia 
>> politika statybiniu medziagu sektoriuj.
>> 
>