Tema: Re: Del rostverko hidroizoliacijos & siltinimo
Autorius: Makauskas Vidas
Data: 2009-05-18 08:19:08
Siltinti reikia visa rosteverka. Jeigu pas tave isala zeme 1m tai sis isalas pakliuna ir po rostverku. Jeigu rostverkas bent minimaliai neapsiltintas is vidaus tai pasalas per rostverka is vidaus ima saldyti sienas.

Del hidroizoliacijos irgi tiesmukiskai kalbeti negalima. Sestadieni buvau atvezes vibrokoja, kad sutankinti grindu pagrinda namukui, par ziema prastovejusiam su stogu, bet be langu. Rusio nera, bet buvo 2 vietos, kurias tankinant patapo kaip pelkeje. Tai yra atsistojus sios vietos liuliavo. Namukas pastatytas molyje. Po grindimis supilta apie 70cm grunto. Minetose vietose yra po koki kvadrata molio tarpsluoksnis. Vibruojant jame "kondensuojasi" dregme. Sekmadieni tas vietas patikrinau dar karta - dabar jau kietas pagrindas. Neabejoju, kad vibruojant vel issiskirtu vanduo. Ka daryti nezinau. Tiesti hidroizoliacija, deti polistirola ir betonuoti pasluoksni pabijojau. Minetose vietose pakasiau akmenu - ale greztiniai pamatai. Galvoju, kad viso to priezastis yra grunto dregme, likusi po ziemos. Sprendimas gal ir galetu butu atkasti iki 50cm pamata ir irengti zidroizoliacija. 50cm SMELIO sluoksnis turi buti pilamas po grindimis ant molio. Vienu zodziu pridariau broko.

Kasat kanalizacijos ivada apziurejau pamatu siltinima is isores paprastu polistirolu. Polistirolas grunte prabuvo 2 ziemas. Jokiu dregmes pozymiu jame nera - sausut sausutelis. Ir kaip mano gruntas, dregmes poziuriu, yra labai nepalankus.