Tema: Re: Prasymas.... Tvoros projektas
Autorius: dede
Data: 2009-04-28 15:47:32
>>> |__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|
>>>
>> Labai dekingas
>> o...  aprasas?  :)
>>
>> o jeigu rimtai? Ar taip sudetinga pasidalinti doc?  ar pdf failiuku?
>>
>> P.S. as galvoju, ar mano klausimai durni, ar cia i rimtus klausimus 
>> neatsako? Is esmes, jeigu zmogui kila klausimas - Jis jau protaujantis 
>> (apie IQ lygi nekalbu :) )

okay, rimtas atsakymas:

mano tvora medine, aukstis 180cm, is vertikaliu lenteliu, susuktu medvarzciais ant mediniu skersiniu, kurie savo ruoztu ant metaliniu stulpeliu, viso tvoros kokie 134m. betonuotas pamatelis berods 18cm plocio. lenteles 170 cm, stulpelis 173cm virs betono. dariau taip:
- buvo bobkatas kitiems darbams, uz kelis litus prakase negilia (20-30cm) transeja visu perimetru. 
- tada samdziau grezianti bobkata, berods 25cm skersmens, 1,3-1,4m gylio 70 skyliu per 1,5 val. 
- pirkau 40x80x2mm 6m ilgio staciakampius vamdzius, pjoviau per puse, kiekvieno 2m nudaziau 2x su Hammerite, nupirkau plastmasinius dangtelius. 1,2-1,3m metalo betone daugiau nei pakankamai, alternatyva butu pjauti gabalais po 2m ir jei reikia (priklausomai nuo aukscio) privirinti kokius armaturos gabalus, kad betone butu 50-60 cm, bet nusprendziau nesiterlioti.
- subetonavom stulpelius kas 2m. pirkau gatava betona, liko sukratyti, siek tiek sutankinom su bruso galu palaistydami vandeniu. betona tampe keturi vyrai su kibirais, dviese statem stulpus, per diena ir padarem visus 70.
- klojiniai pamateliui (kelios dienos su talka), idejau po virba 6mm armaturos virsuj ir apacioj, risdamas prie stulpelio. vel gatavas betonas, suvibravau su vibratorium, nuomotu is Goto, virsus "uzgelezintas" - pasidarai skysto betono ir uztrini, kad butu lygus (1 diena su tais paciais 4 vyrais). siaip i apacia reiktu papilt zvyriuko, kad pasalas neisjudintu, cia pagal grunta ziuret; kai kur pyliau, kai kur ne, po ziemos trukimu nepastebejau.
- del pamatelio nesutariama, ar jo isvis reikia. as nusprendziau, kad reikia, jau pvz. vien del to, kad suo neislistu ar kokia kate neilistu. galima daryti ir is pvz. saligatvio borteliu, bet as primeciau kad medziagos+darbas iseina ne ka pigiau nei betonas (nori, kad nesikraipytu, visvien turi pabetonuot)
- buvo pirktos obliuotos lentos, 90x20mm, 4 m ilgio. pjovem po 1,70 m, tepem antiseptiku, tada gruntu, paskui bus "dazyve" (cia toks kalbininku naujadaras; pinotex'as irgi skaitosi dazyve). patartas nesalisko zmogaus rinkausi brungia ximija, sikkens, su viltim, kad ilgiau laikys; matysim, ar cia buvo vykes sprendimas. skersiniai 40x70mm, 6m.
- grezem skyle per metalini stulpeli, po to per skersini ir sukom 9cm ilgio 8mm skersmens varztais su "grybo" galvute.
- dabar sukam lentukes medvarzciais lauko darbams ESSVE.
- kai baigsim sukti, nutepsim 2x dazyve. 

ka galbut daryciau kitaip:
- imciau storesnius, 3mm vamzdzius stulpeliams. ir dabar neisvirs, bet pasiubavus su ranka, man siek tiek per daug juda.
- ten kur sudursciau klojinius pamateliui is 8mm osb ir mazai paremiau, issigaube :)  bet cia dzin.
- reikejo idet i pamata kelis vamzdukus, kad butu vandeniui isbegt, pas mane nuolydis, kad nestovetu patvory balos.
- abejones, ar pasiteisins brungi ximija. dabar labiau pasidomeciau gatavais tvoros skydais, impregnuotais vakuuminiu budu. lentos buvo pirktos pernai pavasari, gavau palyginus nebrangiai, o skydai buvo brangoki ir neuzmaciau patinkanciu.
 
nu tai ka cia paisyt? :)