Tema: kaip sutramdyt statybininkus deginančius šiukšles
Autorius: valytojas
Data: 2012-05-15 18:38:35
Už daugiabučio namo tvoros ~7-8 atstumu(nuo pastato ~15 m) statybininkai pasistatė bačką kurioje degina popierius, plastmases ir visokias kitokias atliekas.
Pasakius kad iškviesiu gamtos apsauga ir priešgaisrinę atsakė - ne tavo sklypas darom ka norim, išsikviesi susimokesi už iškvietimą.

Tai dabar kur kreiptis ir kam rašyti dėl šiukšlių deginimo?

Kolkas radau tik:
"18. Laužus kūrenti leidžiama ne arčiau kaip 30 m nuo statinių. Palikti be priežiūros besikūrenančias laužavietes draudžiama. Smilkstančią ugniavietę būtina užgesinti."
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=379704&p_query=&p_tr2=

192 straipsnis. Priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimas
Priešgaisrinės saugos taisyklių ir kitų priešgaisrinę saugą reglamentuojančių norminių aktų pažeidimas arba jų nevykdymas, išskyrus šio kodekso 77, 121 straipsniuose ir šio straipsnio antrojoje dalyje numatytus pažeidimus, taip pat priešgaisrinės saugos norminių aktų pažeidimas arba jų nevykdymas projektuojant ir statant statinius – užtraukia baudą piliečiams nuo dvidešimt penkių iki dviejų šimtų penkiasdešimties litų ir pareigūnams – nuo vieno šimto iki dviejų tūkstančių litų.
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=423512&p_query=administracini%F8%20teis%EBs%20pa%FEeidim%F8%20kodeksas&p_tr2=2


Tai mastau sukurpti raštą į Jų valdžiai paduot, kad pasidžiaugtų. Gal galima kur nusiųsti fotkes pafotkinus su smilkstančia nuverta bačka? Gal kas gali juos papurtyti be priešgaisrinės tarnybos komandos sutrukdymo?