Tema: Re: Krosnis
Autorius: news.omnitel.net
Data: 2011-04-03 11:34:08
On 2011.04.02 20:01, aviliux wrote:
skaiciuku tau nieks nepateiks kaip stropuvai taip bilekokiam peciui bo 
sakos nelygu sakom.
Slapias sakas visu pirma reiketu pradziovint, susmulkint o tik po to 
naudot kurenimui, ir tai tik kaip prieda prie malku ar briketu, nes 
vienos sudegs speju per pusvalandi jei sausos ir sukrautos bilekaip.
Apatinio degimo katile turbut dar greiciau.
Sakos labiausiai tinkamos briketu gamybai jei ju pakankamai daug.
Kurenu stropuva jau 7-a sezona.
Nikola labai gerai cia isdeste apie stropuva - gali orientuotis.

> na tai gluosniu sakas nusienautas kaip sudegint?  Juk jos ner sausos? Gal
> nebent jas tik smulkina, nzn dar tos proceduros
>
> del stropuvos tai kokiunors skaiciuku pateik bent is patirties, kad
> vaizdelis rysketu
>
>
>
> "Nioka"<dainius_TRINTI@inbox.ru>  wrote in message
> news:in76o1$7ik$1@trimpas.omnitel.net...
>> Turiu stropuvos katila. Degimo laikas labai priklauso nuo
>> to, kiek silumos katilas "atiduoda", t.y. jei griztamo temp. bus artima
>> padavimo temp., tai katilas sumazina oro padavima, prisigesina, ir dega
>> ilgiau.
>> Kai griztamas labiau saldo katila, oro padavimas dideja, degimas
>> intensyveja.
>> Taigi ikrovos degimo laikas priklauso nuo apsildomo ploto.
>> Dar priklauso nuo paduodamo max temperaturos,
>> kuriai sureguliuotas, katilas (oro padavimas). Aukstesne padavimo
>> temperatura palaikyti reikia daugiau energijos, todel malkos sudega
>> greiciau.
>> Degimo laikas priklauso ir nuo malku. Azuolas, klevas dega ilgai, pusis
>> trumpiau,
>> papuvusi mediena dar trumpiau.
>> Taigi gamintojas negali pasakyti ikrovos degimo laiko.
>>
>> Slapios malkos labai blogai. Ir katilui ir kaminui ir neekonomiska.
>
>